Εξελίξεις στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Metrosport Team27 Απριλίου 2020

Με αγωνία αναμένεται το διάγγελμα του πρωθυπουργού όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα εξαγγείλει κάποια κίνητρα επιβίωσης των ερασιτεχνικών σωματείων σε όλα τα αθλήματα.

 Σε περίπτωση που απόφαση της πολιτείας είναι να μην γίνουν αγώνες ποδοσφαίρου ή και άλλων αθλημάτων θα κληθούν οι ομοσπονδίες και οι Ενώσεις να πάρουν αποφάσεις για την περαίωση των Πρωταθλημάτων αρμοδιότητας τους και τι θα ισχύσει στην επόμενη μέρα, οπότε φυσικό επακόλουθο θα είναι η αναδιάρθρωση σε όλες τις κατηγορίες. 

Αυτή την δυνατότητα την δίνει η τροπολογία που πέρασε πρόσφατα ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Η τροπολογία δίνει με αυξημένη πλειοψηφία ¾ στις διοικήσεις των ενώσεων και ομοσπονδιών να αποφασίσουν τι θα ισχύσει στα Πρωταθλήματα τους.

 Στα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας βάση των παραπάνω υπάρχει πιθανότητα να έχουμε περισσότερες ομάδες σε κάθε κατηγορία και να διεξαχθούν τα Πρωταθλήματα την επόμενη περίοδο με περισσότερους ομίλους και λιγότερες αγωνιστικές, με οικονομικό όφελος για όλες τις ομάδες. 

 Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο π.χ. να γίνει η Α1 της ΕΠΣΜ σε δύο ομίλους και να υπάρξει αύξηση των ομίλων της Α' και της Β' κατηγορίας. Οσον αφορά τη Γ' εξαρτάται από τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.