Εχει ενδιαφέρον να δούμε από πού πηγάζει η αισιοδοξία του Αρη

Δημήτρης Κανελλάκης13 Φεβρουαρίου 2020

Εγραφα πριν από τρεις, περίπου, εβδομάδες σχετικά με την έκδοση, τότε, του δελτίου του Ντουρμισάι από την ΕΠΟ, ενώ η ΦΙΦΑ είχε επιβάλλει απαγόρευση μεταγραφών, λόγω χρεών, στον Αρη.

“Aυτό είναι ένα ζήτημα για το οποίο οφείλει η ΕΠΟ να μας εξηγήσει κάποια στιγμή πώς συνέβη. Διότι, όπως είναι γνωστό, σε κάθε περίπτωση σαν κι αυτή που αφορά στον Αρη εν προκειμένω, η ΦΙΦΑ επικοινωνεί με την εθνική ομοσπονδία και την καθιστά υπεύθυνη για την εκτέλεση της απόφασης, αφού σε διαφορετική περίπτωση οι κυρώσεις –από πλευράς παγκόσμιας ομοσπονδίας- σε αυτή, στην ΕΠΟ, δηλαδή, θα επιβληθούν και όχι στην ΠΑΕ”

Δεν ξέρω αν η ΦΙΦΑ θα κρίνει ότι συντρέχει λόγος τιμωρίας της ελληνικής ομοσπονδίας, η κλήση της, όμως, σε απολογία, επειδή δεν πειθάρχησε στην εκτέλεση της επιβολής ποινής στον Αρη και εξέδωσε δελτίο στον Ντουρμισάι, δικαιώνει την άποψη που είχε εκφραστεί και σύμφωνα με την οποία είναι σοβαρή η ευθύνη που φέρει η ΕΠΟ.

Ως προς την διαδικασία της 24ης Φεβρουαρίου, πάντως, στην οποία εκτός από την ΕΠΟ θα παραστεί και η ΠΑΕ Αρης, οι “κίτρινοι” θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητα κακή γι' αυτούς, αντιθέτως, θεωρούν ότι όποια απόφαση κι αν ληφθεί θα εξυπηρετήσει τον σχεδιασμό τους για δικαίωση και άρση της απαγόρευσης.

Δεν ξέρω αν είναι έτσι. Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λένε οι “κίτρινοι”. Εχω την εντύπωση, ωστόσο, πως η ΦΙΦΑ για πρώτη φορά κρίνει επί της ουσίας αυτή την... made in Greece κατάσταση, με την πτώχευση μιας ΠΑΕ για να απαλλαγεί από τα χρέη, και την σύσταση μιας νέας η οποία κουβαλάει ένα μέρος μόνο, σύμφωνα με τα καθ' ημάς ισχύοντα, και όχι το σύνολο όπως ζητεί, βάσει των δικών της κανονισμών, η παγκόσμια ομοσπονδία, η οποία αναγνωρίζει σήμα, έδρα, χρώματα μιας ομάδας και θεωρεί πως υπάρχει συνέχεια αφού αυτά δεν αλλάζουν.

Συνεπώς, δεν αντιλαμβάνομαι πώς ο Αρης, ή και οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα βρεθεί στην ίδια θέση, θα πείσει την ΦΙΦΑ ότι δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ που πτώχευσε, αυτή που τώρα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα.

Η ΦΙΦΑ ξέρει τα επιχειρήματα των ελληνικών ομάδων για το θέμα και δεν τα δέχεται, τι μπορεί να αλλάξει τώρα και να δεχτεί μόνο για την Ελλάδα ότι ποδοσφαιριστές που είχαν λαμβάνειν από ομάδα που χρεοκόπησε δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους, αν και αυτή η ομάδα δημιούργησε νέα εταιρεία;

Από την έντυπη έκδοση της Μetrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.