Εξέγερση στις γυναικείες φυλακές Θήβας μετά τον θάνατο 35χρονης

Metrosport Team09 Απριλίου 2020

Γυαλιά-καρφιά έχουν κάνει οι κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας τους θαλάμους και τα κελιά τους, μετά από το θάνατο 35χρονης, που βρέθηκε νεκρή σήμερα (9/4) το πρωί στην πέμπτη πτέρυγα.

Σύμφωνα με καταγγελίες των συγκρατουμένων της, η 35χρονη κρατούμενη ενδέχεται να πέθανε από κορωνοϊό, καθώς είχε πυρετό, δύσπνοια και πολύ βήχα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν την μετέφεραν σε νοσοκομείο και απλά της χορηγούσαν Depon.

Μαζί της στο θάλαμο βρίσκονταν ακόμη 14 κρατούμενες, που καταγγέλλουν ότι χτύπαγαν την πόρτα του κελιού, καλώντας σε βοήθεια, χωρίς να ανταποκριθεί κανείς. Οι 110 κρατούμενες της πέμπτης πτέρυγας έβαλαν φωτιά στη φυλακή.

Πόλα Ρούπα: «Δεν είμαστε θανατοποινίτισσες»

Την ίδια στιγμή, η κατηγορούμενη για υποθέσεις τρομοκρατίας Πόλα Ρούπα, η οποία κρατείται στην τρίτη πτέρυγα των Φυλακών Ελαιώνα Θήβας κατήγγειλε ότι, πριν από περίπου ένα μήνα πέθανε κι άλλη γυναίκα εκεί και τόνισε:

«Παρά τις υποσχέσεις για αποσυμφόρηση των φυλακών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Όχι θανατοποινίτισσες».

Πηγή: Δικογραφίες

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.