Εξάποντο και προσθήκες ποιότητας

Metrosport Team08 Νοεμβρίου 2022

Πολύ σημαντικό αλλά και συνάμα κρίσιμο θεωρείται το χρονικό διάστημα που ακολουθεί για τον ΠΑΟΚ. Αφενός σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, επικεντρώνεται στην επίτευξη νικηφόρων αποτελεσμάτων επί του Ιωνικού (το βράδυ της Πέμπτης) και του Βόλου (το βράδυ της Κυριακής). Αφετέρου στην επιλογή ικανών παικτών που θα αποτελέσουν τις κύριες προσθήκες από τον Ιανουάριο.

Κατά συνέπεια, προέχει το… εξάποντο μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος με τον Δικέφαλο να επιδιώκει να φθάσει στις επτά νίκες και αν μπορέσει, να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση ή να πλησιάσει σε αυτήν ακόμη περισσότερο. Δεν θα είναι εύκολο, είναι όμως απόλυτα εφικτό, αρκεί ο ΠΑΟΚ να δείξει ένα σωστό αγωνιστικό πρόσωπο. Όπως το παρουσίασε στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΣ.

Σε πρώτη φάση εκεί επικεντρώνεται όλη η προσπάθεια του Λουτσέσκου και των παικτών του Δικεφάλου.

Αμέσως μετά, αναμένεται να “τρέξει” η διαδικασία ενίσχυσης της ομάδας, σε θέσεις που έχουν εντοπιστεί αδυναμίες από την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο ακόμη. Κακά τα ψέματα, ο παίκτης ή οι παίκτες που θα επιλεγούν για να έρθουν άμεσα προκειμένου να παίξουν από τον Ιανουάριο, θα κληθούν να βοηθήσουν την ομάδα όχι μόνο έως το τέλος της σεζόν. Αλλά και την επόμενη, με δεδομένο ότι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το ερχόμενο καλοκαίρι, θα πρέπει να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ τα εμπόδια των ομάδων που θα βρεθούν στον δρόμο του, στους προκριματικούς γύρους, για να προχωρήσει έως τους ομίλους.

Αυτές οι προσθήκες λοιπόν, σε συνδυασμό με την δουλειά που ήδη γίνεται στο γκρουπ, για να “στρώσει” η ομάδα, θα έχουν ως στόχο να ισχυροποιήσουν τον Δικέφαλο σε βάθος χρόνου.

Για την φετινή σεζόν, η πρόσφατη δήλωση του Ρουμάνου προπονητή, δείχνει σε γενικές γραμμές που ακριβώς βαδίζει ο ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου επαναλαμβάνει πως προετοιμάζει τους παίκτες του για να ανταποκριθούν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και επιδιώκει σταδιακά την δημιουργία ενός συνόλου που θα μάθει να κερδίζει. Θα έχει το μέταλλο του νικητή. Όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Να κερδίζει όχι σε ένα, ούτε μόνο σε δύο, ούτε σε τρία, αλλά σε πολλά περισσότερα παιχνίδια.

Για να μην ξεχνιόμαστε, ο ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα εξακολουθεί να υστερεί. Έχει συγκεντρώσει μόλις 19 βαθμούς σε 11 αγώνες, με μόλις πέντε νίκες στο ενεργητικό του. Έχει τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. Η συγκομιδή είναι φτωχή. Και αυτό πρέπει να αλλάξει, να υπάρξει μία βελτίωση.

Η επιθυμία της τεχνικής ηγεσίας είναι να ενισχυθεί το γκρουπ. Να αποκτηθούν παίκτες μέχρι τον Ιανουάριο. Αυτό το θέμα θα απασχολήσει κυρίως από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι παίκτες που θα αποκτηθούν, πρέπει να έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν με την ομάδα στα επίσημα παιχνίδια από την 1η Ιανουαρίου. Θα έχει μεγαλύτερη αξία, αυτή η ενίσχυση. Ο ΠΑΟΚ πορεύεται με αυτά τα δεδομένα. Επιδιώκει την βελτίωσή του για τις νίκες που είναι απαραίτητες, αλλά και την ενίσχυση.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.