Έξαλλοι σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ με τον Μέσι: «Αμφιβολίες και υποψίες για την ακεραιότητά του»

Metrosport Team08 Φεβρουαρίου 2024

Απανωτά τα... παράπονα προς το πρόσωπο του Λιονέλ Μέσι, αλλά και της ομάδας του Ίντερ Μαϊάμι, για την απουσία του Αργεντίνου σταρ από το φιλικό προετοιμασίας στη χώρα. Κάτι το οποίο είχαν ζητήσει κινέζικα ΜΜΕ, πολιτικοί και οι οπαδοί στο Χονγκ Κονγκ.

Την Κυριακή υπήρχε μεγάλη απογοήτευση για το γεγονός πως δεν αγωνίστηκε ο Αργεντινός σταρ σε έναν πολυδιαφημισμένου αγώνα, με το πλήθος να ζητά απαντήσεις και κάποιους από αυτούς ακόμα και επιστροφή χρημάτων. Ο Τάτα Μαρτίνο είχε υποστηρίξει πως ο Μέσι ήταν ανέτοιμος για να παίξει στο συγκεκριμένο ματς που έγινε στο Χονγκ Κονγκ. Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία ζήτησε εξηγήσεις από τους διοργανωτές.

Ωστόσο, η συμμετοχή του Μέσι στο επόμενο παιχνίδι στην Ιαπωνία προκάλεσε χαμό, με τα Μέσα Ενημέρωσης της Κίνας να αναφέρουν: «Ο αγώνας στο Χονγκ Κονγκ είναι ο μοναδικός από τα έξι φιλικά προετοιμασίας του Μέσι σε αυτό το ταξίδι όπου απουσίαζε. Η κατάσταση… έχει μεγεθύνει αυτές τις αμφιβολίες και τις υποψίες για την ακεραιότητα της Ίντερ Μαϊάμι και του ίδιου του Μέσι».

Μάλιστα, ο Αργεντινός είχε ζητήσει συγγνώμη από τους Κινέζους φιλάθλους στο Weibo, λέγοντας ότι ήταν πραγματικά κρίμα που δεν μπόρεσε να παίξει στο Χονγκ Κονγκ λόγω τραυματισμού. «Όποιος με γνωρίζει ξέρει ότι πάντα θέλω να παίζω… ειδικά σε αυτούς τους αγώνες όπου ταξιδεύουμε τόσο μακριά και ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος που βλέπει τα παιχνίδια μας. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε και να παίξουμε ένα παιχνίδι στο Χονγκ Κονγκ», έγραψε στα κινέζικα και τα ισπανικά.

Ο αγώνας στο Χονγκ Κονγκ προσέλκυσε 40.000 οπαδούς, με ορισμένους θεατές να πληρώνουν σχεδόν 5.000 δολάρια HK (640 δολάρια) ένα εισιτήριο. Σύμφωνα με τους Global Times, το Συμβούλιο Καταναλωτών του Χονγκ Κονγκ δήλωσε ότι έλαβε 547 καταγγελίες σχετικά με την απουσία του Μέσι, που αφορούσαν συνολικό ποσό 3,64 εκατομμυρίων δολαρίων HK (465.466 δολάρια ΗΠΑ). Στο Τόκιο, ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στο Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας παρέμειναν ακατοίκητα, με μόλις 28.614 πουλημένα εισιτήρια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.