Εξαίρεση του κανόνα ο Ζοσέ Μπότο (;)

Αρις Νικολάκης28 Ιανουαρίου 2022

Κάθε παίκτης έχει την αξία του. Κάθε ομάδα έχει τις ανάγκες της. Αγωνιστικές κι οικονομικές. Αυτές… Αξία κι ανάγκες διαμορφώνουν τις εξελίξεις στις μεταγραφές. Άγραφος νόμος. Διεθνής κανόνας. Δε θα μπορούσε, να αποτελέσει εξαίρεση του ο ΠΑΟΚ.

Το δικό του ενδιαφέρον για παίκτες άλλων ομάδων και το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για δικούς του παίκτες δε συμπίπτουν αλλά… Όταν συμπέσουν δρομολογείται μία μεταγραφή.

Θέλουν στη Λεγανές τον Ενέα Μιχάι. Ε, και; Δεν τον θέλει ο ΠΑΟΚ τι συζήτηση, να κάνουν οι Θεσσαλονικείς με τους Μαδριλένους; Κι εάν κάνουν από ποια αφετηρία κόστους της μεταγραφής, να ξεκινήσουν; Είπαμε: Αξία παίκτη κι ανάγκες ομάδας διαμορφώνουν τις εξελίξεις στις μεταγραφές. Η ανάγκη του ΠΑΟΚ για τον διεθνή Αλβανό κόβει κάθε συζήτηση.

Θέλουν στη Λάσκ (μ ετα ασπρόμαυρα), στο Λιντς, την πρωτεύουσα της Άνω Αυστρίας, τον Στέφαν Σβαμπ. Εάν τον θέλει ο ΠΑΟΚ – μια υπόθεση επιχειρούμε – τι συζήτηση, να γίνει; Εάν δεν τον θέλει γίνεται κάθε συζήτηση. Κι αυτή μετά το φίλτρο των αγωνιστικών εξελίσσεται ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα. Τόσο απλά.

Ο ΠΑΟΚ δε θέλει, με αγωνιστικά κριτήρια… Θεωρείται μη απαραίτητος (sic) ο Άντερσον Εσίτι. Για να εκφράσουμε διαφορετικά τις σκέψεις του ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτου υπάρχει περιθώριο κάθε συζήτησης για την παραχώρηση του. Στην περίπτωση του Νιγηριανού για την τελική απόφαση προσμετρείται η αγωνιστική ανάγκη του ΠΑΟΚ κι ουχί η οικονομική.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση οι μεταγραφές. Γι’ αυτό κι όσοι εμπλέκονται, όχι ως εκπρόσωποι παικτών αλλά ως εκπρόσωποι ομάδων (τεχνικοί διευθυντές …), παίρνουν ως μισθούς …Έναν σκασμό λεφτά!

Το κακό για τις ομάδες όμως, με όλους αυτούς τους εκπροσώπους τους στις μεταγραφές… Είναι πως όποιο και να είναι το ταμείο στην ολοκλήρωση της συνεργασίας, δεν είναι αυτοί οι χαμένοι. Οι ομάδες είναι .Εάν κι εφ’ όσον βέβαια, το ταμείον είναι μείον κι αγωνιστικά κι οικονομικά. Αυτοί κερδισμένοι, έτσι ή αλλιώς, είναι. Βρέξει, χιονίσει τα λεφτά τους τα ενθυλακώνουν νομιμότατα κι αμεσότατα. Μ

Στον ΠΑΟΚ επί Ιβάν Σαββίδη δε θεωρούμε πως έστω κι ένας διήγε περίοδο επιτυχίας. Λίγο ή πολύ όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως περισσότερο τον εαυτόν τους – με την καλή έννοια – ωφέλησαν, παρά τον ΠΑΟΚ. Υπήρξαν και κάποιοι οι οποίοι έβλαψαν τον ΠΑΟΚ. Ονόματα δε λέμε. Καριέρες (με τα λεφτά του Ιβάν Σαββίδη) δε θίγουμε.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του Ζοσέ Μπότο αφήνουν μία πρώτη κι ελαφριά εισέτι, αίσθηση πως ίσως - λέμε: Ίσως - αυτός αποτελέσει εξαίρεση του κανόνα των μη ωφέλιμων τεχνικών διευθυντών στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Και μεταξύ μας; Ωφέλιμος είναι ένας τεχνικός διευθυντής ο οποίος προσθέτει …ίππους στη μηχανή μιας ομάδας. Για την αύξηση της ισχύος της προσλαμβάνεται. Δεν είναι ωφέλιμος εάν προσθέτει ευρώ στα ταμεία της.

Είναι πάντως, ιδανικός όταν προσθέτει κι …ίππους κι ευρώ! Τότε οφείλει η ομάδα να πίνει (λέμε τώρα…) νερό στο όνομα του. Και να χαλαλίζει ο ιδιοκτήτης της τα λεφτά του…

Τώρα, δε ό, τι αφορά τον εναπομείναντα χρόνο στον ΠΑΟΚ για μεταγραφές; Βαρύς αχός ακούγεται! Αν και στις μεταγραφές πολλά λέγονται και λίγα γίνονται. Μια ματιά στην πασαρέλα τού – ημεδαπού κι αλλοδαπού… Συγκοινωνούντα δοχεία έχουν καταλήξει - Τύπου, αρκεί για τού λόγου μας το ακριβές. Και στις μεταγραφές επίσης, πολλά γίνονται δίχως να λέγονται.

Για να δούμε, τι θα δούμε επί του εγγύτερου μέλλοντος μετά τον … βαρύ αχό! Επί του παρόντος βλέπουμε σοβαρότητα κι ωριμότητα στις μεταγραφικές κινήσεις του Κυπελλούχου. Τώρα, αν βλέπουμε καλά; Ο χρόνος θα δείξει!

ΥΓ : Καλή, πολλή καλή δουλειά – κατά πως φαίνεται – γίνεται στο βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Κι εκεί φυσικά, είναι ψηλά ο πήχης. Ως είθισται! Αξίζει λοιπόν, το βόλεϊ του ΠΑΟΚ την στήριξη τού κόσμου, για να τον υπερβεί…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.