«Εξαφανίστηκαν» φάκελοι με καραμπινάτα «στημένα»

Δημήτρης Μπούζας11 Νοεμβρίου 2021

«Θεσμός» πλέον το στήσιμο με τις διώξεις να βαλτώνουν, αλλά και με καρατσεκαρισμένες περιπτώσεις που αποκαλύπτουν ονόματα της Σούπερ Λίγκα, να έχουν παρκάρει επί μονίμου βάσεως σε εισαγγελικά γραφεία... προς διερεύνηση.

Είναι κοινό μυστικό πλέον! Τα «στημένα» στον χώρο του ποδοσφαίρου, έγιναν πρωτίστως ανεκτά και στη συνέχεια νομιμοποιήθηκαν κατά κάποιο τρόπο.

Από ποιους; Μάλλον από εκείνους που είχαν υποχρέωση όχι απλά να τα αντιμετωπίσουν με την ανάλογη σοβαρότητα, αλλά και να τα ποδοπατήσουν στην κυριολεξία.

Δυστυχώς αυτή η αρχική ενοχή εκφυλίστηκε στη συνέχεια σε συνενοχή. Κι αυτό, από τη στιγμή που οι ίδιοι γύρισαν την πλάτη τους σε μια πρώτη συντονισμένη προσπάθεια αντίδρασης και αντιμετώπισης του σκληρού φαινομένου.

Αδιαφόρησαν κλείνοντας τα μάτια τους στις έρευνες και στα πορίσματα διεθνών επιτροπών, οι οποίες συστήθηκαν εσπευσμένα και με πολύ κόπο και με συνεργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο, επιχείρησαν να εντοπίσουν την ρίζα του κακού και να περιορίσουν την ζημιά που έχει γίνει.

Οι συγκεκριμένες επιτροπές φακέλωσαν εκατοντάδες περιπτώσεις τεκμηριωμένων προσυννενοημένων αγώνων. Με τη σειρά και άμεσα ενημέρωσαν όλες τις εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, ανάμεσα τους και την δική μας.

Σε κάθε μια από αυτές έδωσαν πορίσματα με τα οποία θα έπρεπε να προχωρήσουν σε ποινές οι οποίες προβλέπονται από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες (ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ). Δεν χρειάζεται βέβαια να σας πούμε ποια ήταν η στάση κα ποια διαδικασία επέλεξαν οι «δικοί μας» στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τα πορίσματα των διεθνών επιτροπών απλά αρχειοθετήθηκαν σε πρώτη φάση και από εκεί και πέρα τα περισσότερα από αυτά ακολούθησαν την...«οδό της απώλειας».

Με κάποια από αυτά που αφορούσαν σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες ήταν δύσκολο να απαξιωθούν και να αποσιωπηθούν (να χαθούν δηλαδή στο ίσιωμα) να δακτυλοδείχνουν ονόματα και διευθύνσεις της Σούπερ Λίγκα.

Παράγοντες – ηγέτες όπως και φυσικά πρόσωπα τα οποία συνεργάστηκαν μαζί τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθήθηκε η διαδικασία της παραπομπής προς διερεύνηση, η οποία δυστυχώς κατέληξε σε μόνιμο παρκάρισμα των υποθέσεων και σε μια πιθανή απαξίωση και αποδυνάμωση τους.

Ξεχωρίζει στο σύνολο μία καραμπινάτη και πολύ συγκεκριμένη, η οποία έχει «αράξει» για τα καλά στο γραφείο ενός δικαστικού λειτουργού, ο οποίος τη μεταφέρει από ντουλάπα σε ντουλάπα και από συρτάρι σε συρτάρι.

Οι κακόπιστοι λένε πως μέσα σε αυτήν υπάρχει ένα όνομα που κάνει «τζιζ». Καίει με όλη τη σημασία της λέξης. Αν μας ρωτούσατε τι μπορεί μέσα από αυτή την αοριστία, την ανοχή και την συγκάληψη να προκύψει κάτι το αισιόδοξο και θετικό, θα σας απαντούσαμε λακωνικά όχι.

Εδώ είχαμε μια υπόθεση που «έβγαζε μάτια» όπως αυτή του αγώνα Ολυμπιακού – Βέροιας και διαπιστώσατε με ποιον τρόπο διερευνήθηκε και διεκπεραιώθηκε.

Είναι δυνατόν να μπορεί να υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη για υποθέσεις των οποίων ο φάκελος προφανώς να μην έχει ανοιχτεί ακόμη για τους όποιους ευνόητους και πονηρούς λόγους κι έχει πάνω του δυο δάκτυλα σκόνη;

Είναι αλήθεια πως στο χώρο της ενημέρωσης δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει και πως λειτουργεί... το σύστημα των «στημένων» με τα διεθνή καταγγελτικά πορίσματα.

Λίγοι όμως αποτολμούν να αναδείξουν αυτήν την δόλια ολιγωρία των υπευθύνων, η οποία συντελεί σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση του θλιβερού φαινομένου των «στημένων» αγώνων και του αμαρτωλού στοιχηματισμού.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δυστυχώς, είναι ένας χώρος που έχει μολυνθεί και διαβρωθεί και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αμυνθεί και πολύ περισσότερο να απαλλαγεί από αυτή την αρρώστια.

ΥΓ: Μετά την εξαιρετική δήλωση του Μπαντού Εντιαγέ κόντρα στην εξωαγωνιστική αθλιότητα του Πανθεσσαλικού, ήρθε και η κίνηση των νεαρών φίλων του Άρη, που έσπευσαν με λίγα λουλούδια να τιμήσουν την μνήμη των αετόπουλων που χάθηκαν στα Τέμπη. Μέσα στην καταχνιά, τέτοιες συμπεριφορές αποδεικνύονται ελπιδοφόρα και ενθαρρυντικά μηνύματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.