Εξαδάκτυλος: «Μετά την Καθαρά Δευτέρα οι αποφάσεις για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους»

Metrosport Team23 Φεβρουαρίου 2022

Καμία απόφαση δεν πάρθηκε για τη για τη λήξη της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε στην ΕΡΤ και ανέφερε ότι μια τέτοια απόφαση αναμένεται να ληφθεί μετά την Καθαρά Δευτέρα.

«Το βλέπω μετά την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και πάλι όπου υπάρχει συνωστισμός θα χρειάζεται η μάσκα» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος και σημείωσε ότι δεν πρέπει να αισθανόμαστε ότι δεν είναι πάντα χρήσιμη η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους.

«Το επίπεδο ελευθερίας που έχουμε σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχαμε πριν από ένα μήνα ή πριν από ένα χρόνο» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Παράλληλα, συμβούλευσε τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, να βοηθήσουν τον εαυτό τους.

Ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει εκτοπίσει σχεδόν πλήρως τη Δέλτα στη χώρα μας και αυτό μας επιτρέπει να κινηθούμε με άλλη προσέγγιση, πιο ευχάριστη στο ευρύ κοινό και θα μας επιτρέψει να έχουμε πολλές ελευθερίες.

«Αν παρ’ ελπίδα εμφανιστεί, κάποια στιγμή στο μέλλον, μια άλλη μετάλλαξη που θα έχει άλλα χαρακτηριστικά και άλλες απαιτήσεις, θα πρέπει να έχουμε ξεκουραστεί ενδιαμέσως. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε με αυτή την ένταση όσον αφορά στους περιορισμούς» δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Τέλος, σημείωσε ότι έχουμε πάρει τη ζωή μας πίσω σε μεγάλο βαθμό χάρη στα εμβόλια και την ύπαρξη φαρμάκων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.