Εξαδάκτυλος: «Γι' αυτό απαγορεύεται η μουσική - Μέχρι 8 μέτρα απελευθερώνονται τα σταγονίδια όταν τραγουδάμε»

Metrosport Team29 Απριλίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος αλλά και ο Θόδωρος Δοϊρανλής που είναι ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι δύο τους σχολίασαν την απόφαση που προκάλεσε εντύπωση στο ευρύ κοινό, και αφορά την απαγόρευση της μουσικής στους χώρους εστίασης, λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν στο Metropolis 95.5:

Ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, υπογράμμισε: «Η μουσική ενοχλεί, γιατί όταν είναι δυνατά, χρειάζεται να μιλάμε πιο δυνατά και να πλησιάζουμε ακόμα περισσότερο, κάτι που αν 100 άτομα μιλάνε δυνατά, θα κάνει πιο εύκολη τη μετάδοση του ιού. Όταν ο κόσμος μιλάει, τα σταγονίδια του πηγαίνουν στα 2 μέτρα, ενώ αν τραγουδάει, φτάνουν μέχρι τα 8, αυτό τα λέει όλα. Έχουμε 5.500 νοσηλευόμενους και αρκετούς διασωληνωμένους, γιατρούς που ξενυχτούν για την υγεία όλων αυτών των ανθρώπων. Για να μην έχουμε ενστάσεις και προκαταλήψεις, είναι κάτι που συμβαίνει και αλλού, αλλά σιγά σιγά, θα επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα με 70% πλήρως εμβολιασμών, κάτι που αναμένεται να συμβεί τον Ιούλιο όπως οδεύουν οι εμβολιασμοί».

Με τη σειρά του ο Θόδωρος Δοϊρανλής, ανέφερε: «Ζούμε μία κατάσταση δύσκολη και με παραλογισμούς. Η επιτροπή κάνει ότι μπορεί για να μειώσει τις πιθανότητες μετάδοσης. Αλλά νομίζω ότι ο κόσμος θα μπορούσε να δειπνήσει με λίγη μουσική όπως συνέβαινε εξ αρχής. Επιστημονικά έχει δίκιο ο κύριος Εξαδάκτυλος, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και η προσωπική ευθύνη του κόσμου. Κατανοώ πλήρως την επιτροπή, αλλά νομίζω τα ισοπεδώνουν όλα. Θα πρέπει εφόσον το αποφάσισαν, να το κάνουν σωστά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.