EVziiin: Η πρωτοποριακή πλατφόρμα για τα σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη

Metrosport Team04 Ιουνίου 2021

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημειώνουν ανοδική πορεία σε όλο τον κόσμο όπως και στη χώρα μας. Το 2020 παρά την αβεβαιότητα που προκάλεσε η πανδημία, οι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων είχαν κάθε λόγο να χαμογελούν, καθώς οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν το 10% επί του συνόλου των πωλήσεων. Επομένως όλες οι ενδείξεις συνηγορούν υπέρ όσων εκφράζουν αισιόδοξες εκτιμήσεις, αφού στο παιχνίδι έχει μπει και το κράτος που δίνει επιδότηση έως και 20% για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Σταθμός φόρτισης, η νέα αντλία βενζίνης

Η ηλεκτροκίνηση είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες που αλλάζει όχι μόνο τον τρόπο που μετακινούμαστε, αλλά και τον σχεδιασμό των πόλεων, των οδικών αξόνων και της αστικής κινητικότητας. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι ίσως το παράδειγμα της Νορβηγίας που δημιουργεί ένα πολύ διευρυμένο δίκτυο σημείων φόρτισης που τη φέρνουν στην κορυφή του κόσμου, σε κατάταξη διαθεσιμότητας φορτιστή για Η/Ο. Στη συγκεκριμένη χώρα αναλογούν 35 φορτιστές οχημάτων ανά 10.000 κατοίκους και την ίδια στιγμή η Νορβηγία επεκτείνει το πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης και στη θάλασσα με σταθμούς που μπορούν να επαναφορτίσουν με την ίδια ευκολία σκάφη και αυτοκίνητα.

Όλοι λίγο πολύ λοιπόν έχουν αντιληφθεί ότι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που θα παίξει ρόλο στη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η παρουσία σημείων φόρτισης. Κανείς δεν θα ήθελε να μείνει από ρεύμα στη μέση της εθνικής οδού ή να συνδέει μπαλαντέζες για να επαναφορτίσει το όχημά του από μια οικιακή πρίζα. Ευτυχώς η αναζήτηση για ένα σημείο φόρτισης γίνεται παιχνιδάκι χάρη στην εξειδικευμένη εφαρμογή που έχει αναπτύξει η EVziiin© και η οποία εμφανίζει στην οθόνη του smartphone 95.000 σημεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Τι να προσέξουμε στην αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Τα σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς κατά την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι εξίσου πολλά και σημαντικά σε σχέση με εκείνα στην αγορά ενός συμβατικής τεχνολογίας οχήματος:

  • Η παρουσία ενός δικτύου ηλεκτρικών φορτιστών στις συνηθισμένες καθημερινές διαδρομές.
  • Η χωρητικότητα της μπαταρίας του οχήματος σε kWh. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι άλλο η ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας και άλλο η ωφέλιμη χωρητικότητα μπαταρίας. Ενδεικτικά, ένα ηλεκτρικό όχημα μπορεί να διαθέτει μπαταρία 36,8 kWh, εκ των οποίων όμως, μόνον οι είναι 32,3 kWh είναι ωφέλιμες προς αξιοποίηση.
  • Ο χρόνος φόρτισης που θα απαιτείται ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία.
  • Η αυτονομία που προσφέρει το όχημα και η μέγιστη απόσταση που μπορεί να διανύσει με έναν κύκλο φόρτισης.
  • Το κόστος χρήσης το οποίο σε αντίθεση με το κόστος απόκτησης δεν επιδοτείται, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, από κάποια κρατική πρωτοβουλία.
  • Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που αφορούν και τα συμβατικά αυτοκίνητα όπως η ασφάλεια, η άνεση, τα συστήματα ψυχαγωγίας.

Μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες

Η ηλεκτροκίνηση δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και δυνατότητες στους ιδιοκτήτες των σημείων φόρτισης, μέσω των οποίων μπορούν να αποκτήσουν νέες ροές εσόδων. Ειδικότερα, μέσα από την αξιοποίηση της πλατφόρμας που έχει αναπτύξει η EVziiin©, εκμεταλλεύονται στο έπακρο, τις δυνατότητες του Internet of Things (του Internet των Πραγμάτων) και της ψηφιακής τεχνολογίας στον τομέα της φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις της EVziiin© προσαρμόζονται σε κάθε εγκατεστημένο φορτιστή οχήματος, επιτρέποντας ανάμεσα σε άλλα την εγκατάσταση φορτιστών κορυφαίας τεχνολογίας και ασφάλειας αλλά και την απομακρυσμένη διαχείριση και λειτουργία τους. Επίσης, βοηθάει επιχειρήσεις οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες στους οδηγούς κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων αλλά και επιχειρήσεις που λειτουργούν σε κατοικημένες περιοχές όπως εμπορικά κέντρα, καταστήματα εστίασης, χώροι στάθμευσης κ.ά., καθώς και ιδιοκτήτες ακινήτων να προσφέρουν στους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων μια ολοκληρωμένη εμπειρία φόρτισης, με μέγιστη διαθεσιμότητα του εξοπλισμού και χωρίς να απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις. Ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις βελτιώνουν την εικόνα τους συμμετέχοντας ενεργά στην καινοτομία της ηλεκτροκίνησης και έχοντας την ευκαιρία να συνδυάσουν υπηρεσίες φόρτισης και με άλλες υπηρεσίες ή πωλήσεις προϊόντων, προσελκύοντας νέους πελάτες, δημιουργώντας έτσι νέες ευκαιρίες για αύξηση των εσόδων τους.

Χάρη στην εφαρμογή της EVziiin©, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο με περισσότερα από 95.000 σημεία φόρτισης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το δίκτυο της EVziiin© προσφέρει έξυπνη διασύνδεση των φορτιστών, υπηρεσίες υποστήριξης και εξυπηρέτησης πελατών. Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα υπηρεσιών νέας γενιάς, για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η EVziiin© είναι ενεργή στην υλοποίηση του πρωτοποριακού έργου της Αστυπάλαιας, που θα μετατρέψει το νησί σε έναν πράσινο ενεργειακό κόμβο, καθώς είναι η πρώτη εταιρεία που προχώρησε στην εγκατάσταση φορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ισχύος 22 kW.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την EVziiin©, τις λύσεις για επιχειρήσεις και τα πλεονεκτήματα για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: (www.evziiin.com).

Η εφαρμογή EVziiin©, είναι διαθέσιμη σε:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.