Έβρος: Βρήκε τη σκυλίτσα του ένα χρόνο μετά στη... Σερβία!

Metrosport Team10 Απριλίου 2024

Ένα χρόνο μετά κατάφερε να βρει την αγαπημένη του σκυλίτσα, τη Ράϊκα, ο Γάλλος Ρεμί Νταρζέρ, ο οποίος την έχασε πριν από έναν χρόνο στους Κήπους Έβρου.

Η Ράϊκα ήρθε στην Ελλάδα, το 2023, μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο καλάθι του Νταρζέρ, ο οποίος έφτασε στις 7 Απριλίου του περασμένου έτους, κοντά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η μόλις ενός έτους Ράϊκα  τρόμαξε από αδέσποτα σκυλιά και έτρεξε προς τους Κήπους Έβρου, με τον ιδιοκτήτη της να την ψάχνει για ένα μήνα στην Αλεξανδρούπολη απ’ όπου την αναζητούσε με την βοήθεια εθελοντών. 

Μία εξ αυτών, η Δώρα Κυριακίδου, βρέθηκε στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή και την έψαχνε ακούραστα μαζί του.

«Τυπώσαμε αφίσες με την Ράικα και ηχογραφήσαμε το σφύριγμα και την κόρνα ποδηλάτου του Ρεμί στα οποία ανταποκρινόταν για να μπορούμε να την "φωνάζουμε" μ' αυτά. "Χτενίσαμε" μεγάλη περιοχή ψάχνοντάς την και χωρίς να χάνουμε την ελπίδα ότι θα την βρούμε, παρά την αγωνία μας ότι αν πήγαινε σε ορεινές περιοχές, θα κινδύνευε από επιθέσεις λύκων», σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα.Κυριακίδου τονίζοντας ότι ο Ρεμί αναγκάστηκε τελικά μετά από έναν μήνα αναζητήσεων, να επιστρέψει μόνος του στη Γαλλία.

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή της, η σκυλίτσα βρέθηκε στη Σερβία, κοντά στα σύνορα Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, από μέλη φιλοζωϊκής οργάνωσης που την πήγαν σε κτηνιατρείο και εντόπισαν από το τσιπ της τον κηδεμόνα της, γεγονός που έκανε γνωστό η πρόεδρος της Νέμεσις, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι, Νατάσα Μπομπολάκη.

«Όταν βρέθηκαν μέσω του τσιπ, τα στοιχεία του Ρεμί Νταρζέρ και επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του, τρελάθηκε! Απ’ ό,τι μου είπε, θα πάει την προσεχή Παρασκευή ή το Σάββατο για να την παραλάβει» λέει η κα.Κυριακίδου, προσθέτοντας ότι θεωρεί ότι η Ράικα είχε αποφασίσει να γυρίσει μόνη της στη... Λυών. 

Άλλωστε ο ιδιοκτήτης της, δεν έχασε ποτέ την ελπίδα ότι θα ξαναβρεί την αγαπημένη του σκυλίτσα, αφού όπως έγραψε στη σελίδα του στο fb, «Η πίστη μπορεί να μετακινήσει βουνά!», ανέφερε η φιλοζωική οργάνωση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.