Έβρος: Σε ετοιμότητα για πιθανή προώθηση λαθρομεταναστών από την Τουρκία

Metrosport Team05 Απριλίου 2021

Οι προκλητικές ενέργειες των Τούρκων το βράδυ της Πέμπτης με ξημερώματα Παρασκευής, όταν επιχείρησαν να προωθήσουν 300 λαθρομετανάστες στην Λέσβο συνοδεύοντας βάρκες τους αλλά αποτράπηκαν από το Λιμενικό μας, δεν έχουν περάσει στο… ντούκου ούτε στις αποτρεπτικές ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο.

Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για πρόθεση να γίνει παρόμοια κίνηση από τα χερσαία σύνορα μας, μέσω του ποταμού Έβρου φυσικά ή των χερσαίων τμημάτων μας, οι αστυνομικοί και στρατιωτικοί βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου αν χρειαστεί να λειτουργήσουν άμεσα, αποτρεπτικά και αποτελεσματικά. Αυτό δεν σημαίνει πως τέθηκαν σε επιφυλακή με οποιονδήποτε τρόπο, απλά σε όσους είναι εμπλεκόμενοι με τις περιπολίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι επικεφαλής έχουν επισημάνει όσα συνέβησαν στα θαλάσσια σύνορα μας, ώστε να είναι προσεκτικοί στις παρατηρήσεις και παρακολουθήσεις που κάνουν για όσα συμβαίνουν από την τουρκική πλευρά του ποταμού.

Όπως είναι γνωστό και έχουμε παρουσιάσει πολλές φορές με ρεπορτάζ μας στο Evros-news.gr, λαθρομετανάστες εξακολουθούν να περνούν στον Έβρο κατά μικρές ομάδες. Αυτό συμβαίνει και παρ’ ότι οι ροές έχουν μειωθεί, θα εξακολουθήσει να γίνεται. Το θέμα είναι να μην υπάρξουν οργανωμένες κινήσεις με την βοήθεια των Τούρκων, για ομαδική απόπειρα εισβολής μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών κυρίως γιατί οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα είναι πολύ λίγοι και κυρίως Τούρκοι που ζητούν πολιτικό άσυλο λόγω του καθεστώτος Ερντογάν.

Evros-news.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.