Έβρος: Ουρές στα σύνορα Ορμενίου που άνοιξαν με 24ωρη λειτουργία

Metrosport Team17 Μαΐου 2021

Ουρές αρκετών μέτρων από Ι.Χ. αυτοκίνητα επισκεπτών στον Συνοριακό Σταθμό Ορμενίου παρατηρείται μετά απόφαση επαναλειτουργίας του για όλο τον κόσμο, εκτός των φορτηγών που επιτρεπόταν μέχρι τώρα.

Όπως έγραψε το Evros-news.gr, δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που επιτρέπει την είσοδο για όλο το 24ωρο από το Ορμένιο, αίτημα που από πέρυσι είχε τεθεί έντονα απ’ όλους στο νομό Έβρου και πλέον ικανοποιήθηκε. Απλά, εκτός των απλών επισκεπτών που έρχονται στην Ελλάδα από Βουλγαρία ή και Ρουμανία για τουριστικούς λόγους, υπάρχουν οι νταλίκες με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη ουρά οχημάτων. Γι’ αυτό εξετάζεται η λύση να δημιουργηθούν δύο γραμμές, τα Ι.Χ. χωριστά και τα επαγγελματικά αυτοκίνητα μόνα τους.

Προσοχή: Οι Έλληνες που θα πάνε Βουλγαρία

χρειάζονται νέο τεστ εκεί για να επιστρέψουν

Να επισημάνουμε επίσης, ότι όσοι Έλληνες θέλουν να επισκεφθούν την γειτονική Βουλγαρία για οποιονδήποτε λόγο μέσω του Ορμενίου, για να μπουν στην συγκεκριμένη χώρα θα πρέπει να έχουν ΑΡΝΗΤΙΚΟ τεστ των τελευταίων 72 ωρών. Αυτό όμως δεν ισχύει όταν θελήσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, γιατί θα πρέπει να υποβληθούν και εκεί σε νέο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού για να επιστρέψουν, γιατί αν και χρονικά θα τους καλύπτει αυτό που έκαναν φεύγοντας από την Ελλάδα, απαιτείται καινούργιο. 

Κι αυτό καλό είναι να το γνωρίζουν όσοι συνηθίζουν να πηγαίνουν στις κοντινές βουλγαρικές πόλεις για ψώνια ή και διασκέδαση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.