Έβρος: Απεγκλώβισαν μαθητές από πλημμυρισμένο σχολείο με μπουλντόζα

Metrosport Team12 Ιανουαρίου 2021

Παραμένουν τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία που πλήττει το νομό Έβρου, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται κυρίως με ισχυρές ασταμάτητες βροχοπτώσεις να έχουν… κόψει στη μέση το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο σε πολλά σημεία, αλλά και να έχουν απειλήσει χωριά.

Τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή ήταν τόσο ισχυρά και προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων. Μάλιστα σύμφωνα με το e-evros χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός μαθητών από το σχολείο του Απαλού το οποίο έχει πλημμυρίσει, με μπουλντόζα του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η πλημμύρα έχει «πνίξει» πολλά χωριά του Έβρου ενώ το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι δεν φαίνεται να υποχωρούν μέχρι αργά το βράδυ τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο Δήμος Σουφλίου σε ανακοίνωση του αναφέρει πως λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν το τελευταίο 24ωρο στο σύνολο του Δήμου Σουφλίου, αλλά και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για συνέχιση αυτών και τις επόμενες ώρες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Εκτεταμένες πλημμύρες στο νομό Έβρου

Στο Mικρό Δέρειο οι πλημμύρες είναι πολύ σοβαρές. Δρόμοι και γέφυρες απροσπέλαστες, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται για λιγες ώρες ακόμη. Εκκλήσεις οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων, να απομακρυνθούν και να μην πλησιάζουν σε ποταμούς, παραποτάμους και χειμάρρους καθώς και σε γέφυρες. Οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν το ζωικό κεφάλαιο από την περιοχή με πολύ μεγάλη προσοχή. 

Στην κοινότητα Μικρού Δερείου και τους οικισμούς αυτής, έχει πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, Μάνδρας, Πρωτοκκλησίου, Μαυροκκλησίου και Κυριακής η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και υπάρχει επικινδυνότητα. Συνίσταται στους χρήστες της οδού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς δήλωσε: «Μετά τις ενημερώσεις των τελευταίων ημερών από την ΕΜΥ, αλλά και τις πρόσφατες αναφορές από την Πρεσβεία μας στη Σόφια για έντονες βροχοπτώσεις στις λεκάνες απορροής των ποταμών Νέστου και Έβρου, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου παρακολουθούν τα φαινόμενα και είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπισή τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυξημένη ετοιμότητα υπάρχει στη λεκάνη απορροής του Ερυθροποτάμου, όπου μετά τη βροχόπτωση αναμένεται τις επόμενες ώρες αύξηση της στάθμης του ποταμού. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην ορεινή και πεδινή κοίτη του Ερυθροποτάμου. Ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου έχει τεθεί σε ετοιμότητα, συνδράμοντας οπου κρίνεται αναγκαίο».

Αλεξανδρούπολη: Έπεσε η σιδερένια γέφυρα στα Λουτρά

Στα Λουτρά από την ορμή των νερών που «φούσκωσαν» το ποτάμι του χωριού, έπεσε η σιδερένια, κρεμαστή γέφυρα που ένωνε το ένα σημείο με το άλλο μέσα στο χωριό και χρησιμοποιούνταν απ’ τους κατοίκους για να περνούν το ποτάμι. Η κεντρική γέφυρα επίσης υπερχείλισε από την ορμητική μανία των νερών και παραμένει κλειστή με σήμανση από τον δήμο, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στον Απαλό και στην περιοχή του αεροδρομίου, τα πράγματα είναι επίσης προβληματικά, αφού το νερό πλημμύρισε δρόμους και αυλές σπιτιών, ενώ οι μαθητές του σχολείου απομακρύνθηκαν πάνω σε σκαπτικό μηχάνημα. Οι κάτοικοι στα Λουτρά και τα άλλα χωριά της περιοχής, τον Μαίστρο, την Άνθεια, τον Απαλό, παραμένουν σε επιφυλακή, γιατί μπορεί τα νερά να υποχωρούν προσωρινά, αλλά φοβούνται τα χειρίτερα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.