«Έβγαζε φωτιές» ο νέος Άρης, μας... συστήθηκε με εκκωφαντικό τρόπο

Βασίλης Μάστορας22 Ιουλίου 2022

Ο Αρης «έβγαζε φωτιές» στον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα κι έτσι κατάφερε να νικήσει με το εμφατικό 5-1 τη Γκόμελ και να πάρει ουσιαστικά το εισιτήριο για την τρίτη φάση του Conference League.

H ομάδα του Μπούργος που ήταν αλλαγμένη κατά 50% σε σχέση μ’ αυτή που τελείωσε το περσινό Πρωτάθλημα, συστήθηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο και απογείωσε την αισιοδοξία των φίλων του Αρη, οι οποίοι δικαίως παραληρούσαν στις κερκίδες του «Κλ. Βικελίδης».

Οι «κίτρινοι» είχαν χθες πολλές αρετές στο παιχνίδι τους. Κυρίως όμως είχαν αγωνιστικό πάθος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και έβγαλε χαρακτήρα ακόμη κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ούτε οι υψηλή θερμοκρασία, ούτε το ότι πέτυχε σκορ-πρόκρισης από νωρίς άλλαξε τον ρυθμό του Αρη και την προσήλωση στον στόχο, κι αυτό δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Ο Αρης είχε πολλούς λόγους να πετύχει σκορ πρόκρισης στον πρώτο αγώνα με τη Γκόμελ. Οι δύο αποκλεισμοί τις ισάριθμες τελευταίες χρονιές από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τον στοίχειωναν και κανείς δεν ήθελε να τριτώσει το κακό.

Πολύ δε περισσότερο φέτος που η ποιότητα του ρόστερ είναι καλύτερη και ο αντίπαλος του ήταν μία ομάδα απ’ αυτές που δεν έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία.

Μ’ όλα αυτά στο μυαλό των «κίτρινων» και με τον κόσμο να έχει μετατρέψει σε «καμίνι» το «Κλ. Βικελίδης» ήταν επόμενο οι παίκτες του Μπούργος να μπουν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς διάθεση να δώσουν δικαιώματα. Με σχηματισμό 4-2-3-1 πίεσαν ψηλά, έκλεψαν μπάλες και έδειξαν από νωρίς ότι θέλουν να γίνουν το αφεντικό του αγώνα. Και το πέτυχαν παρότι η μπάλα τούς έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στο 11ο λεπτό και έδωσε το δικαίωμα στη Γκόμελ να προηγηθεί και να «παγώσει» το «Κλ. Βικελίδης». Ο φετινός Αρης όμως έδειξε, ότι δεν είναι ομάδα που θα το βάλει κάτω από μία κακιά στιγμή. Αντέδρασε και κατάφερε μετά από πέντε λεπτά να ισοφαρίσει με πέναλτι. Από τη στιγμή που αποκαταστάθηκε η τάξη οι «κίτρινοι» έβαλαν ως στόχο να «καθαρίσουν» όσο το δυνατόν γρηγορότερα την υπόθεση- πρόκριση. Και το πέτυχαν, καθώς το πάθος τους για την επίτευξη του στόχου ξεχείλιζε και σκέπαζε ακόμη και τα όποια, αναμενόμενα, προβλήματα ομοιογένειας υπήρχαν. Προβλήματα τα οποία έγιναν κάποιες στιγμές έντονα στην άμυνα όταν η Γκόμελ προσπάθησε να γίνει απειλητική παίζοντας καλά το επιθετικό τρανζίσιον.

Νωρίτερα ο Αρης που έκανε εξαιρετικά πράγματα επιθετικά, κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ μ’ ένα φάουλ σπάνιας εκτέλεσης από τον Ιτούρμπε στο 28ο και να τριπλασιάσει τα τέρματα του τρία λεπτά αργότερα με τον Καμάτσο που ήταν ο εκφραστής μίας εξαιρετικής επιθετικής ενέργειας.

Ο «αέρας» του 3-1 δεν παρέσυρε τους «κίτρινους» στο β’ ημίχρονο. Συνέχισαν να προσεγγίζουν σοβαρά τον αγώνα, να έχουν φαντασία στις επιθετικές προσπάθειες και να πολιορκούν την εστία της Γκόμελ, τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα. Συγχρόνως έκαναν «όπλα» τους τα λάθη των αντιπάλων. Ετσι πέτυχαν το πέμπτο γκολ, ενώ λίγο νωρίτερα ο Πάλμα που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, «σφράγισε» την μεγάλη βραδιά του μ’ ένα γκολ-ποίημα από εκτέλεση φάουλ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.