Εβγαλαν τον ΠΑΟΚ από τη μέση!

Metrosport Team05 Απριλίου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Εντάξει κ. Κλάτενμπεργκ. Αν θες την ψήφο του Παναθηναϊκού μαζί με του Ολυμπιακού για να παραμείνεις και του χρόνου με παχυλό συμβόλαιο σίγουρα την κέρδισες. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός. Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο. 

Όμως τα δυο πέναλτι που δεν δόθηκαν όταν ο Βέλεθ κάνει κίνηση με το χέρι του προς τη μπάλα και όταν στο β΄ ημίχρονο ο παίκτης των πρασίνων βγάζει τη μπάλα κόρνερ με το χέρι , συνιστούν ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Μαζί ωφελούμενος και ο Ολυμπιακός που θα έχει το κεφάλι του ήσυχο. 

Το ότι είσαι κακός στο πρώτο ημίχρονο και μέτριος στο δεύτερο δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να χάσεις το παιχνίδι. Άλλωστε ο αντίπαλός σου είχε μια πρωτοβουλία για είκοσι λεπτά στο πρώτο ημίχρονο ενώ στο δεύτερο σχεδόν δεν υπήρχε. Αν αυτά γινόταν σε βάρος του Παναθηναϊκού θα είχαμε εισβολή του Αλαφούζου, ανακοίνωση και έκτακτο δελτίο στο ΣΚΑΙ. 

Αλλά στον ΠΑΟΚ πέρα βρέχει. Ακόμη και τα πέντε λεπτά που κράτησε καθυστέρηση ο διαιτητής ήταν προκλητικά αφού και ελάχιστα ήταν και δεν παίχτηκε μπάλα μέσα σε αυτά με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πέφτουν συνέχεια κάτω. Αλλά για να δούμε αυτό το ποδοσφαιρικό έργο είχαμε και κάποια στοιχεία τα οποία χρίζουν αναφοράς και έφεραν τον Δικέφαλο στη θέση του ηττημένου. Το πρώτο ήταν ότι μετά την άρνηση του Var να δώσει πέναλτι ο ΠΑΟΚ για είκοσι λεπτά έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, έδωσε στον Παναθηναϊκό γήπεδο και δεν είχε καθόλου καλά μαρκαρίσματα τόσο στα χαφ όσο και από τα άκρα. 

 Βιερίνια και Ζαμπά δεν κάλυπταν επαρκώς τον Παλάσιο ενώ και ο Σάστρε με τον Ζίφκοβιτς για ένα ημίχρονο ήταν απόντες. Αυτός που πάλευε σχεδόν μόνος του ήταν ο Άπκομ. Ο Καντουρί δεν έχει ρόλο στη σημερινή ομάδα του ΠΑΟΚ. Πίεζε σε ρυθμό ρελαντί λες και έπαιζε φιλικό παιχνίδι. Αντιστρόφως ο Λουτσέσκου προσπαθούσε να σπάσει το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού χωρίς να σπαταλά δυνάμεις και αυτό δε γίνεται με παιχνίδι από πίσω. Το πιο ορθό θα ήταν για κάποιο διάστημα να προτιμηθούν οι μακρινές μπαλιές παρά η ταλαιπωρία της μπάλας που βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης ο ΠΑΟΚ δεν πίεσε πουθενά σωστά τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα αυτοί να κατεβάζουν άνετα τη μπάλα. Κάτι που δεν επιτρέπεται για το σημερινό ΠΑΟΚ. 

Στο β ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ενώ χάνει ευκαιρίες και κάνει αλλαγές για να γυρίσει το παιχνίδι, δέχεται ένα «κρύο» γκολ. Τα γκολ μας θύμισαν το διάστημα του Νοεμβρίου όπου ο ΠΑΟΚ αμύνονταν άναρχα ενώ σε ένα διάστημα ο Βιερίνια αντιμετώπιζε πρόβλημα όπως στη Γάνδη χωρίς να επιληφθεί ο Λουτσέσκου με αποτέλεσμα να έρθει η σέντρα από τον Παλάσιος η μη έξοδος του Πασχαλάκη, το καθυστερημένο μαρκάρισμα του Σάστρε και το 1-0. Οι αλλαγές αν δεν ήταν λόγω Μαρσέιγ ήταν άστοχες . Ιδίως η έξοδος του Τσιγγάρα και η είσοδος του Τέιλορ. 

Η ομάδα με Κούρτιτς – Σβαμπ και Μπίσεσβαρ έγινε πολύ αργή ενώ αργότερα αντί ο ΠΑΟΚ να παίξει με δυο φορ ο Λουτσέσκου λανθασμένα βγάζει τον πολύ καλό Άπκομ και ανακουφίζει τη Λεωφόρο. Γιατί για 15 που δεν έπαιξε δε νομίζουμε ότι τον ξεκούρασε. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ έχασε ένα παιχνίδι όντας μέτριος αλλά όχι χειρότερος του αντιπάλου του. Από δικά του λάθη, λάθη του διαιτητή και κάποιες εκτιμήσεις του προπονητή που κατά τη γνώμη μας έπρεπε να είναι διαφορετικές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.