Έβγαλαν απλά, την υποχρέωση…

Αρις Νικολάκης04 Μαρτίου 2021

Και βέβαια, δεν εξάγονται συμπεράσματα από τον αγώνα στη Λαμία. Δε χωρούν κι εκτιμήσεις. Εντυπώσεις; Αυτές, ναι. Εντυπώσεις διαμορφώνονται. Έτσι είναι αλλά… Περιμέναμε, να παίξει ο ΠΑΟΚ με τη Λαμία για να αντιληφθούμε πόσα απίδια χωρά ο σάκος του Καγκάβα; Αλίμονο… Εξάλλου το γρήγορο (μόλις στο 14ο λεπτό) 0-1 έριξε τον ήδη ριγμένο πήχη δυσκολίας στο έδαφος. Για να υπάρξει πλέον, κίνητρο περισσότερο ατομικής παρά ομαδικής διάκρισης. Κι εδώ αναδείχθηκε το πρόβλημα!

Πρόβλημα – κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη – είναι πως πέρα από μέτριες ομαδικές εντυπώσεις για τον ΠΑΟΚ, δεν καταγράφηκαν ατομικές. Αφήστε που παραμένουν ανοικτές οι πληγές στην εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και στην ανασταλτική λειτουργία στις εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ… Μετά τις 3/3 ο Σβάμπ έμεινε στις 3/4 με την κάκιστη εκτέλεση στο 44ο λεπτό. Κι έβαλε δύσκολα στον Γκαρσία. Για να βάλει δυσκολότερα η Λαμία με το 1-1. Σε φάση κατά την οποία η άμυνα του ΠΑΟΚ κοιμόταν… όρθια!

Έτσι αντί να γείρει το γήπεδο προς την πλευρά των γηπεδούχων, έγειρε προς την πλευρά των φιλοξενούμενων. Αυτή η απρόσμενη εξέλιξη άναψε τα καλώδια του «Τσε». Δεν περίμενε, να δει περισσότερα απ’ όσα δεν έβλεπε κόντρα στη Λαμία! Κι έστρεψε το βλέμμα της προσοχής του στην κόντρα με τον Άρη. Έκανε λοιπόν, έκανε νωρίς – αν και μας είχε συνηθίσει χρονικά σε τετοιες κινήσεις - στο Β’ ημίχρονο αλλαγές. Σβαμπ και Τζόλης έξω, Ελ Καντουρί και Λάμπρου μέσα. Και μετά… Νινούα έξω, Τσιγγάρας μέσα.

Εξ αρχής βέβαια, ο αγώνας στη Λαμία δεν προσφερόταν για εξαγωγή συμπερασμάτων. Δεν χωρούσε κι εκτιμήσεις. Αναμενόταν όμως, εντυπώσεις. Κυρίως από παίκτες οι οποίοι δεν είχαν γράψει πολλά χιλιόμετρα ή είχαν αλλά δεν αξιοποίησαν προηγούμενες ευκαιρίες τους.

Με δυο λόγια; Δεν… Δεν… Δεν άρεσε πάλι, ο ΠΑΟΚ! Έβγαλε απλά, την υποχρέωση χθες!

Μήτε το ένα έγινε. Μήτε το άλλο. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ μέτρησε τρία γκολ στο παθητικό του με αντίπαλο τη Λαμία. Κάτι λέει αυτό. Τι λέτε εσείς; Κάτι λέει κι η απώλεια ενός ακόμη πέναλτι. Τι λέτε εσείς;

Μέσα στη συννεφιά του ΠΑΟΚ είχαμε και μερικά ανοίγματα του ουρανού του με φως. Σε κάποιες στιγμές του Μπάμπα, του Καγκάβα… Στιγμές, έτσι; Επίσης – σε στιγμές πάντα, αναφερόμαστε - στο δοκάρι του Μιχαηλίδη, στην αντάμωση Κρέσπο-Ίνγκασον, στην αγωνιστικότητα του Λάμπρου και στη σταθερότητα του Τσιγγάρα…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.