Έβαλε τις τουρμπίνες μπρος!

Metrosport Team15 Νοεμβρίου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Το χθεσινό συμπέρασμα είναι ένα και αμετάκλητο! Η παλιά φουρνιά παικτών βρίσκεται αυτή την στιγμή στη διάθεση του προπονητή προκειμένου να τον βοηθήσει να περάσει στη νέα εποχή. Ο Λουτσέσκου, μάλλον και ευτυχώς το πήρε απόφαση. Έχει ένα δρόμο να ακολουθήσει: αυτόν της καθιέρωσης των νέων σε ηλικία παικτών. Το παραπάνω συνεπάγεται στο ότι παίκτες όπως ο Κούρτιτς, ο Μπίσεσβαρ και ο Βιερίνια βρίσκονται στην ομάδα για να δίνουν ανάσες στους νέους, συμβουλές και να τους κάνουν καλύτερους. τίποτε παραπάνω τίποτε λιγότερο. Υπάρχει επίσης ένα δίδυμο παικτών που με την ποδοσφαιρική του συμπεριφορά μας δημιουργεί αμφιβολίες όχι ως προς την αξία τους αλλά ως προς την χρησιμότητά τους. 

Αυτοί είναι ο Αουγκούστο με τον Καντουρί. Χθες ήταν δυο από τους καλύτερους παίκτες του Δικεφάλου. Ο Μαροκινός έτρεχε ασταμάτητα μέχρι το σημείο που βγήκε αλλαγή προσφέροντας συνάμα πολύ ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ο δε Αογκούστο παρουσιάσε έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Αγωνιστικός , χωρίς εκνευρισμό και με σημαντική προσφορά στη νίκη. Ο Φελιππε Σοάρες για δεύτερο συνεχόμενο ματς έδειξε άνοδο και χαρακτηριστικά που αποπνέουν ελπίδα. Ανεβασμένοι συνέχισαν να είναι και τα δυο μπακ. Ο Σάστρε με τον Ράφα. Γενικώς , αμυντικά ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε σε μια δυο φάσεις και θα δεχόταν γκολ από ένα κατά λάθος πέναλτι που σε αντίθεση με το δικό του κερδισμένο που προήλθε από καταπληκτική κάθετη πάσα , αυτό του Βόλου ήταν ένα χέρι που το VAR το είδε με μεγεθυντικό φακό. Συνοπτικά χθες το ματς το κέρδισε η ομάδα. 

Ο δε Ζίφκοβιτς είδε επιτέλους την ασταμάτητη προσπάθειά του να επιβραβεύεται και την γκίνια του να σταματά. Ήταν αυτός που με το δεύτερο απίστευτης έμπνευσης τέρμα, απελευθέρωσε την ομάδα και της έδωσε μεγαλύτερη σιγουριά. Μεγαλύτερη αξία στη νίκη του ΠΑΟΚ που πέρασε στην τρίτη θέση , δίνει και ο αντίπαλος. Ο Βόλος, ο οποίος είχε να χάσει εκτός έδρας έναν ολόκληρο χρόνο ενώ μόνο σε ένα ακόμη παιχνίδι δεν μπόρεσε να σημειώσει τέρμα. Είναι κρίμα για τον ΠΑΟΚ που το πρωτάθλημα σταματά εκεί ακριβώς που βρήκε το φορμάρισμά του. Πριν ένα μήνα όλοι μας παρακαλούσαμε να έρθει τούτη η στιγμή γιατί απλά η ομάδα δεν βλεπόταν. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. 

Ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να δει τα πράγματα διαφορετικά και αυτό «βγαίνει» αγωνιστικά με τη λογική να λέει ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να χτίσει ένα πολύ μεγάλο σερί. Ωστόσο αυτό που πρέπει να γίνει είναι πλέον να ανεβάσει τους τόνους π ΠΑΟΚ επικοινωνιακά διότι είναι φανερό ότι το πρωτάθλημα παραδίδεται στον Παναθηναϊκό. Τέλος η καλή εικόνα δεν πρέπει να βάλει στο περιθώριο την επιβαλλόμενη ενίσχυση με 2 παίκτες ενδεκάδας από το πάνω ράφι και σε καλή ηλικία. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έμεινε πίσω αλλά ως το τέλος πρέπει να διεκδικεί μόνο νίκες ... και ότι βγει.

Υ.Γ. Ο Κωνσταντέλιας όχι μόνο κέρδισε το πέναλτι αλλά έκανε ακόμη ένα παιχνίδι καθιέρωσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.