Έβαλε σφραγίδα ανωτερότητας από το πρώτο λεπτό του αγώνα

Βασίλης Μάστορας06 Φεβρουαρίου 2021

Μπορεί ο ταχυδρόμος να χτυπάει πάντα δυο φορές, όπως ήταν ο τίτλος της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας, αλλά οι κακές στιγμές με τον ίδιο αντίπαλο έχουν χώρο μόνο σ’ έναν αγώνα. 

Οπότε ο Αρης που είχε ένα τετράλεπτο black out με αντίπαλο τον Αστέρα, στον αγώνα του Πρωταθλήματος, έβαλε μυαλό κι έτσι απέφυγε χθες στο Κύπελλο τις κακοτοπιές. Μετά το σκορ του πρώτου αγώνα, ο Αρης να ήταν το φαβορί, αλλά παρ’ όλα αυτά οι «κίτρινοι» μπήκαν χθες στον αγωνιστικό χώρο έχοντας στο μυαλό τους ότι κυνηγούν την πρόκριση χωρίς το αβαντάζ των δύο γκολ. Κι αυτό φάνηκε και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού, στα οποία ο Αρης ήταν κυρίαρχος κι έβαλε τη σφραγίδα της υπεροχής. Νίκησε με 2-0 και πήρε συνολικά με τέσσερα γκολ έναντι κανενός, μία κρυστάλλινη πρόκριση στους οκτώ του Κυπέλλου Ελλάδας. Σήμερα θα μάθει τον αντίπαλο του, αλλά αυτή η ομάδα απέδειξε και χθες ότι όταν βγάζουν μέσα στο γήπεδο οι παίκτες της όλο το ταλέντο τους μπορεί να κοιτάξει οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια. 

Οπότε ο Αρης δεν έχει μεγάλη αγωνία για τη σημερινή κλήρωση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ήθελε να βρει μπροστά του μία από τις θεωρητικά αδύναμες ομάδες. Τι έκανε χθες ο Αρης στην Τρίπολη; Ακριβώς ότι έπρεπε για να φύγει με το κεφάλι ψηλά από το γήπεδο και να μη φορτωθεί με άγχος. Ο Μάντζιος ξεκούρασε τον Γκάμα, εμπιστεύτηκε τον Κουέστα και επανάφερε στην ενδεκάδα τον Δηληζήση και τον Ματίγια. Επιλογές οι οποίες έδωσαν ισορροπία σ’ όλες τις γραμμές, αν και οι κεντρικοί αμυντικοί θα πρέπει να πάρουν μισό μεροκάματο. Ο λόγος; Οι αμυντικοί μέσοι με τη βοήθεια και των μεσοεπιθετικών που μάρκαραν ψηλά, έκλειναν τους χώρους και «σκούπιζαν» όλες τις μπάλες. 

Ετσι ο Αστέρας έκανε μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ευκαιρίες. Ο Αρης έβγαλε αυτοματισμούς, είχε πολύ καλές επιστροφές όταν έχανε την μπάλα και οι παίκτες του είχαν αλληλοκάλυψεις. Τι του έλλειπε; Το καθαρό μυαλό στα τελειώματα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αξιοποίησε την υπεροχή του και τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Αστέρας παραδόθηκε στην μοίρα του και αντέδρασε μόνο στο διάστημα 46’-60’, χρονικό διάστημα που είχε μία ευκαιρία με τον Μπαράλες. Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Αρης θα μπορούσε να σκοράρει με τον Σίλβα στο 57’, αλλά ο επιθετικός των «κίτρινων» ήθελε να περάσει και τα… δοκάρια. Τι κρατάει ο Αρης από τον χθεσινό αγώνα; Πρώτον το ότι κατάφερε χωρίς την παρουσία του Γκάμα να φθάσει σε μία εύκολη νίκη. Τι άλλο; Την επαγγελματική διαχείριση του αγώνα, την σταθερή απόδοση του Κουέστα, την πολύ καλή δουλειά του Σούντγκρεν και το ότι Μάνος και Ματέο Γκαρσία σκόραραν. 

Οι «κίτρινοι» παραμένουν μέσα και στους δύο στόχους που έχουν βάλει για φέτος, αλλά τους περιμένουν τρεις αγώνες σε επτά ημέρες για να κλείσει ο κύκλος του φορτωμένου προγράμματος. Με σημαντικότερο τον πρώτο προημιτελικό, αγώνα που θα σηματοδοτήσει και την πρόκριση του Αρη στον ημιτελικό. Αρα αξία έχει η διαχείριση του ρόστερ ώστε να βγει… στεγνός από το μπουρίνι των αγώνων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.