Εβαλε όρους για να μείνει ο Καμπερίδης

Βασίλης Βλαχόπουλος18 Δεκεμβρίου 2020

Η πρόθεση αποχώρησης του Σάββα Καμπερίδη από την τεχνική ηγεσία του Αρη πηγάζει από τις γενικότερες συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα. Γι’ αυτόν τον λόγο συναντήθηκε χθες με τον Λευτέρη Αρβανίτη στα γραφεία της ΚΑΕ και ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει το αγωνιστικό τμήμα να θωρακιστεί σε όλα τα επίπεδα και να βελτιωθεί το επίπεδο λειτουργίας της ομάδας.  

Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι ο 42χρονος εξέφρασε την πρόθεση παραίτησης στους ίδιους τους παίκτες, λίγες ώρες πριν τον προχθεσινό αγώνα με τη Λάρισα. Αυτή η σκέψη βρίσκεται στο μυαλό του αρκετές εβδομάδες τώρα, σίγουρα όμως προχώρησε στην ενημέρωση των παικτών επιδιώκοντας να αφυπνίσει συνειδήσεις και γνωρίζοντας την αξία μιας νίκης. Από την άλλη πλευρά όμως, νιώθει απογοητευμένος από τις συνθήκες εργασίας. Δεν ήταν μόνο η οικονομική ασυνέπεια και το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση εισέπραττε και απορροφούσε τη δυσαρέσκεια των παικτών για τις πληρωμές, πέραν των οφειλών απέναντί του.  

Αυτή τη στιγμή ο Αρης είναι η μοναδική ομάδα της Basketleague της οποίας το τεχνικό επιτελείο αποτελείται από δύο άτομα καθώς, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Νικολαΐδη, έμεινε μόνο ο Βαγγέλης Σπυρίδης. Πέραν τούτου, στην ομάδα δεν υπάρχει ένας άνθρωπος για να διαχειριστεί την καθημερινότητα του αγωνιστικού τμήματος. Αυτή δεν είναι δουλειά του προπονητή, ούτε του προέδρου Χάρη Παπαγεωργίου, αλλά ενός τιμ μάνατζερ ο οποίος θα είναι στη Θεσσαλονίκη. Θεωρητικά, γι’ αυτή τη θέση προσλήφθηκε ο Σταύρος Ελληνιάδης αλλά λόγω περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, η παρουσία του στην ομάδα περιορίζεται μόνο στους αγώνες. Δεν είναι ξεκάθαρες και οι συνεργασίες της ΚΑΕ σε ότι αφορά το υπόλοιπο σταφ καθώς η οικονομική ασυνέπεια έχει αλλοιώσει την επαγγελματική χροιά που πρέπει να κυριαρχεί σε κάθε σχέση.  

Κυρίως αυτά τα δεδομένα οδήγησαν τον Σάββα Καμπερίδη στη σκέψη παραίτησης κι αυτά συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τον Λευτέρη Αρβανίτη. Ο τελευταίος του τόνισε ότι η διοίκηση στήριξε και συνεχίζει να τον στηρίζει, αντιλαμβάνεται ότι έχει δίκιο στις απαιτήσεις του, σημειώνοντας ότι προσπαθεί να λύσει αυτά τα προβλήματα έχοντας παράλληλα να διαχειριστεί μια τρομερή δύσκολη καθημερινότητα. Το ραντεβού των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για απάντηση του Σάββα Καμπερίδη μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Είναι δεδομένο δηλαδή ότι θα καθίσει στον πάγκο στο μεθαυριανό παιχνίδι.  

Εν τέλει, αν ο Θεσσαλονικιός προπονητής ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα, ήδη θα το είχε κάνει. Θέλει να συνεχίσει αυτό που άρχισε το περασμένο καλοκαίρι, είναι λογικό όμως να απαιτεί τα στοιχειώδη εφόδια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.