Έβαλε… φωτιά στην υπόθεση Ευρώπη

Γιώργος Στράντζαλης26 Απριλίου 2021

Ενας ποδοσφαιρικός αγώνας πάντα κρίνεται με το που θα ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή. Το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα, ανάμεσα στον Αστέρα και τον Αρη κρίθηκε από το σφύριγμα του διαιτητή Φωτιά μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου από τη στιγμή της αμφισβητούμενης φάσης του πέναλτι που έγινε στον Μπερτόγλιο.

Μια φάση την οποία ο διαιτητής, ακόμα κι αν έκρινε ότι δεν υπάρχει παράβαση, όφειλε να την “τσεκάρει” με τον Τζοβάρα στο VAR, ή να την δει και ο ίδιος για να έχει πιο καθαρή άποψη. Με απόλυτη σιγουριά ότι ο Πασαλίδης δεν πατάει τον Μπερτόγλιο “τελείωσε” τη φάση με συνοπτικές διαδικασίες και έληξε αμέσως το παιχνίδι, κρίνοντας ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μία δύσκολη φάση και μία απόφαση του Φωτιά που σηκώνει αρκετή κουβέντα, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα επανελέγχου μέσω VAR.

Αν “πετάξουμε” εκτός τη συγκεκριμένη φάση πάντως και κοιτάξουμε το υπόλοιπο παιχνίδι, ο Αρης είναι φανερό πλέον ότι έχει αδειάσει από ενέργεια κι αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στο παιχνίδι της ομάδας. Της λείπει η ένταση που την χαρακτήριζε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, τα τρεξίματα και ασφαλώς το καθαρό μυαλό. Σε διαφορετική περίπτωση, παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε πολύ δύσκολα θα έφτανε στο σημείο να το χάσει κιόλας, γιατί θα μπορούσε αν δεν ήταν ο Κουέστα στη φάση του 88’. 

Ότι η ομάδα έχει ξεμείνει από ενέργεια φάνηκε και στις αργές επιστροφές που είχε, όπως και στα μεγάλα κενά που άφηνε και έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να απειλήσει πολλές φορές στο transition παιχνίδι. Φαίνεται επίσης και σε ατομικό επίπεδο, καθώς κάποιοι παίκτες παίζουν εδώ και καιρό στα κόκκινα. Ατομικά λάθη σαν αυτά που έκαναν ο Γκάμα και ο Σάσα, σε πάσες στο ένα μέτρο, δεν γινόταν προηγουμένως. 

Ούτε ο Λίντσεϊ Ροζ παρουσίαζε άλλοτε αμυντική αστάθεια για τόσο μεγάλο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι το 4ο σερί παιχνίδι που κάνει λάθη τα οποία δεν είναι του επιπέδου του. Και εχθές ο Αρης πλήρωσε μόνο το ένα, γιατί πριν από το γκολ στη φάση με τον Μπαράλες έχουν προηγηθεί δύο “γκάφες”… πάρε-βάλε στον Ριέρα. Παίκτες-κλειδιά όλη τη σεζόν διανύουν περίοδο ντεφορμαρίσματος σε μία χρονική στιγμή που κάθε παιχνίδι είναι καθοριστικό για την επίτευξη του στόχου της Ευρώπης, ενώ από κάποιους άλλους (βλ. Ματέο, Σίλβα) ο Άκης Μάντζιος συνεχίζει να μην παίρνει το παραμικρό σε επίπεδο ανταπόκρισης και βοηθειών από τον πάγκο. Από την άλλη, όμως, ο Αρης θα μπορούσε χθες να φύγει με το “διπλό” από τη στιγμή που βρήκε το γκολ πρώτος, μόλις στη δεύτερη ουσιαστική τελική που δημιούργησε, αλλά με την αφέλεια που έδειξε αφότου πήρε προβάδισμα έβαλε… φωτιά στην υπόθεση Ευρώπη.

Ασφαλώς η κατάσταση παραμένει στα χέρια του Αρη, αρκεί αυτή την εβδομάδα να αξιοποιηθεί η διακοπή και στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό να εμφανιστεί η ομάδα πιο φρέσκια και έτοιμη να τον κερδίσει. Αν το καταφέρει, τότε θα τελειώσει και με τον στόχο της Ευρώπης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.