Eurovision: Πόσο κοστίζει η συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό

Metrosport Team08 Απριλίου 2024

Εξαιρετικά ακριβό σπορ φαίνεται πως είναι για αρκετές χώρες η Eurovision, με την ΕΡΤ να ανακοινώνει το επίσημο ποσό που θα δώσει για τη συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι.

Κάθε έτος, η χώρα καλείται να καταβάλλει ένα συγκεκριμένο ποσό ως τέλος συμμετοχής, με τη «Big Five» να είναι οι πέντε χώρες που πληρώνουν τα μεγαλύτερα ποσά, για να προκριθούν απευθείας στον τελικό της Eurovision μαζί με την εκάστοτε διοργανώτρια χώρα.

Από τις συνολικά 40 χώρες που λάμβαναν συμμετοχή στο παρελθόν του διαγωνισμού, πλέον συμμετέχουν 37, με το πλούσιο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου να επιστρέφει στη σκηνή του Μάλμε, μετά από 31 χρόνια απουσία.

Πόσο, όμως, θα κοστίζει η συμμετοχή της Ελλάδας και η εκπροσώπηση της χώρας στον διαγωνισμό από τη Μαρίνα Σάττι και το «Zari»;

Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, το συνολικό ποσό για την ελληνική συμμετοχή ανέρχεται σε 176.647,20 ευρώ, το οποίο επιβεβαιώθηκε και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Μάλιστα, τα χρήματα αυτά είναι σχετικά το σύνηθες ποσό για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision κατά τα τελευταία χρόνια. 

Ωστόσο, δεν πρόκειται για το τελικό πόσο αλλά μόνο για το τέλος συμμετοχής καθώς σε αυτό θα προστεθούν και τα έξοδα για την ελληνική αποστολή στο Μάλμε της Σουηδίας, που φέτος θα έχει ως μεγάλο χορηγό το Eurojackpot και τον ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.