Super Champions: Στα «σκαριά» το νέο Champions League!

Metrosport Team29 Ιανουαρίου 2021

Ένα καινούργιο Champions League που θα θυμίζει μάλλον.... Euroleague φαίνεται πως είναι έτοιμο να ξεκινήσει από την σεζόν 2024 με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν να κινεί όλες τις διαδικασίες.

Όπως αναφέρει η έγκυρη «AS» ένας μεγάλος σύλλογος ήρθε να προστεθεί στην λίστα με τους συμμάχους αυτής της ιδέας, και αυτός είναι η Ρεάλ Μαδρίτης του Φλορεντίνο Πέρεθ. 

Ο πρόεδρος της UEFA μαζί με τους αντιπροέδρους της Ομοσπονδίας, τον Ισπανό Λουίς Ρουμπιάλες, τον Πορτογάλο Φερνάντο Γκόμες, μαζί και με τον Άγγλο Ντέιβιντ Γκιλ έχουν σκεφτεί όλο το σχέδιο αυτού του νέου εγχειρήματος το οποίο θα το παρουσιάσουν και θα αξιολογηθεί από τον γενικό γραμματέα της UEFA,Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Την ίδια ώρα η FIFA μαζί με τον Τζιάνι Ινφαντίνο φαίνεται να συμφωνούν με αυτή την ιδέα, θέλοντας να προλάβουν τους συλλόγους, οι οποίοι πριν από λίγους μήνες είχαν σκεφτεί την δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Super League. 

Μάλιστα, η γαλλική εφημερίδα Le Parisien αποκάλυψε τους 15 συλλόγους που σκοπεύουν να ιδρύσουν τη λεγόμενη ευρωπαϊκή SuperLeague: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, 'Αρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Ίντερ, Μιλάν, Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν.

Σε αυτούς, πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή, πέντε ακόμα ομάδες θα προκληθούν για την πρώτη διοργάνωση του τουρνουά.

Σκοπός πλέον λοιπόν της UEFA αλλά και FIFA είναι να προλάβουν τους συγκεκριμένους συλλόγους και να ιδρύσουν ένα νέο Σούπερ Τσάμπιονς χωρίς να δημιουργηθεί σχίσμα με την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.