European Super League: «Όχι» από Μπάγερν, Λειψία και Πόρτο!

Metrosport Team19 Απριλίου 2021

Καμία από τις γερμανικές ομάδες δεν έχουν ταχθεί υπέρ του νέου εγχειρήματος της European Super League που μονοπωλεί πανευρωπαϊκά το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρικού κόσμου.

Η Ντόρτμουντ έκανε γνωστή την άρνησή της στη συμμετοχή στο ESL, ενώ και η Μπάγερν Μονάχου είναι στο ίδιο μήκος κύματος όπως δήλωσε ο CEO της Ντόρτμουντ, Χανς Γιόακιμ Βάτσκε.

Μάλιστα επί της ουσίας η αρνητική στάση της Μπάγερν επιβεβαιώθηκε με ακόμη έναν τρόπο, τον ορισμό του CEO των Βαυαρών, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε ως νέου επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο Αντρέα Ανιέλι.

Στα… γερμανικά «όχι» προς το νέο εγχείρημα ανήκει και αυτό της Λειψίας, ενώ στις ομάδες που τάχθηκαν απέναντι είναι και η Πόρτο με τον πρόεδρό της, Πίντο ντα Κόστα, να ξεκαθαρίζει:

«Ως σύλλογος δεν θα πάμε κόντρα στις αξίες και τους κανονισμούς των UEFA και FIFA. Υπήρξαν ανεπίσημες κρούσεις, όμως δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία. Είμαστε στο Champions League και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε να είμαστε για πολλά χρόνια. Δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια κλειστή Λίγκα όπως είναι το NBA για παράδειγμα.

Αφού η πορτογαλική ομοσπονδία είναι κατά και εμείς είμαστε κομμάτι της UEFA, τότε δεν το συζητάμε και δεν παίρνουμε μέρος».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.