ESL: Αποχώρησαν Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τότεναμ - Στην έξοδο και άλλες ομάδες

Στέφανος Αβραμίδης21 Απριλίου 2021

Πέντε έγιναν οι επίσημες απόχωρήσεις από τη European Super League και όλες είναι από την Αγγλία.

Μετά την Μάντσεστερ Σίτι, η συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ και η Τότεναμ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από το πρότζεκτ της νέας διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Δε θα συμμετάσχουμε στην European Super League»

Λίβερπουλ: «Η Λίβερπουλ επιβεβαιώνει ότι η ανάμιξή της στο προτεινόμανο πλάνο για τον σχηματισμό της European Super League σταμάτησε» 

Άρσεναλ: «Ακούσαμε εσάς και την ποδοσφαιρική κοινότητα και ως αποτέλεσμα αποφασίσαμε να αποσύρουμε την παρουσία μας από την προτεινόμενη Super League. Κάναμε ένα λάθος και απολογούμαστε γι' αυτό».

Τότεναμ: «Ενημερώνουμε ότι έχουμε επισήμως εκκινήσει τις προσπάθειες να παραιτηθούμε από το γκρουπ που αναπτύσσει προτάσεις για τη European Super League»


Έρχονται κι άλλες αποχωρήσεις

Η μοναδική αγγλική ομάδα που δεν έχει ακόμα εκδώσει ανακοίνωση απόσυρσης από την European Super League είναι η Τσέλσι αλλά αναμένεται να το πράξει τις επόμενες ώρες.

Επίσης και η Μπαρτσελόνα εμφανίζεται με το ένα πόδι εκτός ESL καθώς ο πρόεδρος της, Τζοάν Λαπόρτα, τόνισε ότι η στάση του συλλόγου θα εξαρτηθεί από τη βούληση των μελών του. Και αυτά έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους στο πρότζεκτ.

Στο κλίμα και ο Ζεράρ Πικέ που έγραψε στο twitter: «Το ποδόσφαιρο ανήκει στους φιλάθλους. Σήμερα περισσότερο από ποτέ»

Επίσης αποχώρηση φαίνεται ότι θα υπάρξει και από το ιταλικό «μέτωπο» καθώς η ιστοσελίδα «Athletic» αναφέρει ότι και η Μίλαν είναι στην πόρτα της εξόδου.

Μάλιστα ο Ιταλός δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο αναφέρει ότι εκτός από τους «ροσονέρι» και η Ίντερ σκοπεύει να πει «αντίο» στη European League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.