Europa League: Ποιος θα το σηκώσει; Σεβίλλη ή Ρόμα;

Metrosport Team31 Μαΐου 2023

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Ρόμα και Σεβίλλη θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό στη Βουδαπέστη στοχεύοντας στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου του Europa League. 

Οι Ισπανοί κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για έναν ακόμη τελικό και θα διεκδικήσουν το έβδομο τρόπαιο της ιστορίας τους. Η Σεβίλη μετρά 6/6 κατακτήσεις (2005–06, 2006–07, 2013–14, 2014–15, 2015–16, 2019–20) και θα επιδιώξει να βάλει στην τροπαιοθήκη της και την έβδομη κούπα. Η Ρόμα μετά την κατάκτηση Europa Conference League την περσινή σεζόν, θέλει να προσθέσει στη συλλογή της και το Europa League. 

Οι Ανδαλουσιάνοι τερμάτισαν στην τρίτη θέση στους ομίλους του Champions League και βρέθηκαν στο Europa League, λοιπόν. Εκεί, ξεπέρασαν  το εμπόδιο της Αϊντχόφεν ενώ ακολούθησαν εκείνα των Φενέρμπαχτσε και δύο μεγάλων ευρωπαϊκών θηρίων, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Γιουβέντους (ημιτελικά). 

Οι Ιταλοί χάρη στη νίκη τους την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League κόντρα στη Λουντογκόρετς με 3-1 στο «Ολίμπικο» κλείδωσαν την πρόκριση ως δεύτεροι πίσω από την Μπέτις. Έπειτα, απέκλεισαν  τις Σάλτσμπουργκ, Σοσιεδάδ, Φέγενορντ και στους «4» τη Λεβερκούζεν, φτάνοντας στον τελικό. 

Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί τρεις φορές στο παρελθόν και η Σεβίλλη έχει το πάνω χέρι αφού μετρά μόνο νίκες. Στα αγωνιστικά, ο Μεντιλίμπαρ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο αριστερό μπακ Μάρκος Ακούνια και στη θέση του λογικά θα αγωνιστεί ο Τέλες ενώ ο Μουρίνιο δεν θα έχει στη διάθεση του τον Κάρσντορπ και τον Κουμπούλα. 

Οι πιθανές ενδεκάδες

Σεβίλλη: Μπόνο – Νάβας, Μπαντέ, Γκούντελι, Τέλες – Ράκιτιτς, Φερνάντο – Οκάμπος, Σούσο, Χιλ – Εν Νεσίρι. 

 Ρόμα: Ρουί Πατρίσιο – Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιες – Τσελίκ, Κριστάντε, Μάτιτς, Σπινατσόλα – Ελ Σαράουι, Πελεγκρίνι – Έιμπραχαμ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.