Europa League: Όλα τα βλέμματα στη Βαρκελώνη

Γιώργος Μάντζιος16 Φεβρουαρίου 2023

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται απόψε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πιο σημαντικό παιχνίδι της φάσης των «16» στο Europa League. Για τους Ισπανούς που διανύουν περίοδο μεγάλης φόρμας (15-1-0 στα 16 τελευταία επίσημα παιχνίδια τους) είναι εκτός οι Ντεμπελέ και Μπουσκέτς, ενώ για τους Άγγλους που επίσης είναι σε ανοδική πορεία, οι τραυματίες Έρικσεν, Μαρσιάλ, ΜακΤόμινεϊ και οι τιμωρημένοι Λισάντρο Μαρτίνες και Σάμπιτζερ. 

Σε ουδέτερο γήπεδο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία (στη Βαρσοβία), η Σαχτάρ φιλοξενεί την Ρεν, με τους Γάλλους να έχουν εκτός τον πολύτιμο μεσοεπιθετικό Τεριέ. Χωρίς τους τιμωρημένους Χάμπερερ (μέσος) και Τρίμελ (μπακ- χαφ) η Ουνιόν Βερολίνου στο Αμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ, που με την σειρά του έχει αμφίβολο τον εξτρέμ Μπεργκβάιν. Μόνο μακροχρόνια τα προβλήματα απουσιών για Σάλτσμπουργκ και Ρόμα που συγκρούονται στην Αυστρία. 

Με αμφίβολο τον οργανωτή Μορίτα, η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας υποδέχεται στο «Ζοσέ Αλβαλάλδε» την Μίντιλαντ, ενώ οι Δανοί έχουν εκτός τον τιμωρημένο αμυντικό Σβιατσένκο. Τιμωρημένος ο αμυντικός Μπρέμερ για την Γιουβέντους που φιλοξενεί την Ναντ και έχει επίσης εκτός τον Μίλικ και αμφίβολους τους Κουαδράδο και Πογκμπά. 

Ο αριστερός μπακ-χαφ Μερλίν εκτός για τους Γάλλους. Λεβερκούζεν και Μονακό τίθενται αντιμέτωπες στην «Μπάι Αρίνα», με τους Σικ και Αράνγκις εκτός για τους Γερμανούς και τον φορ Κέβιν Φόλαν αμφίβολο για τους Γάλλους. Τέλος, η Σεβίλλη φιλοξενεί την Αϊντχόφεν χωρίς τους τραυματίες Πάπου Γκόμες και Ρέκικ, ενώ οι Ολλανδοί δεν υπολογίζουν στους Μποσκάλι και Ελ Γκάζι. Συνοπτικά το πρόγραμμα:

19:45 ΑΓΙΑΞ – ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

19:45 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.

19:45 ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΡΟΜΑ

19:45 ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ – ΡΕΝ

22:00 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΝΑΝΤ

22:00 ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΜΟΝΑΚΟ

22:00 ΣΕΒΙΛΛΗ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

22:00 ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. - ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ

Για το πρώτο βήμα η ΑΕΚ Λάρνακας στο Conference League

Η ΑΕΚ Λάρνακας υποδέχεται στην Κύπρο την Ντνίπρο και θέλει κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa Conference League. Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στην φάση των πλέι οφ του Europa League το καλοκαίρι, με την ΑΕΚ Λάρνακας να αποκλείει τους Ουκρανούς με δύο νίκες (3-0 και 2-1). 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της βραδιάς, η Τραμπζονσπόρ των Μπακασέτα και Σιώπη υποδέχεται τη Βασιλεία (τιμωρημένος ο καλός μέσος Εντόι) και τα έσοδα από τα εισιτήρια θα πάνε στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Η Μπράγκα υποδέχεται στο «Μουνισιπάλ» την Φιορεντίνα, ενώ η Λάτσιο χωρίς τον τιμωρημένο μέσο Ρομέρο, φιλοξενεί στη Ρώμη την Κλουζ. Χωρίς τον τιμωρημένο Κολομβιανό αμυντικό Μεντίνα, η Καραμπάχ απέναντι στην Γάνδη και τον επίσης τιμωρημένο γκολτζή Βετλέσεν, η Μπόντο Γκλιμτ απέναντι στην Λεχ Πόζναν. 

Χωρίς 3 τιμωρημένους (Νεντιάλκοφ, Πιοτρόφσκι, Βερντόν) η Λουντογκόρετς φιλοξενεί την Άντερλεχτ, ενώ από έναν τιμωρημένο έχουν Σέριφ (Ακάνμπι) και Παρτιζάν (Ουρόσεβιτς) στη μεταξύ τους κόντρα.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

19:45 ΚΑΡΑΜΠΑΧ – ΓΑΝΔΗ

19:45 ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ – ΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ

19:45 ΜΠΡΑΓΚΑ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

19:45 ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ

22:00 ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ - ΝΤΝΙΠΡΟ

22:00 ΛΑΤΣΙΟ – ΚΛΟΥΖ

22:00 ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

22:00 ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.