Euroleague: Ο Ολυμπιακός παίζει για την τετράδα στην Πόλη

Metrosport Team19 Μαρτίου 2024

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Αναντολού Εφές (19/03, 19:30) στην Τουρκία για την 30η αγωνιστική της Euroleague σε ένα κρίσιμο παιχνίδι.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην διοργάνωσης το τελευταίο καιρό, καθώς μετρά 6 συνεχόμενες νίκες και θα επιδιώξει την 7η. Η τελευταία ήττα των πειραιωτών ήταν από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Μαδρίτη με 90-85 στις 25 Ιανουαρίου και από τότε με τη προσθήκη του Μόουζες Ράιτ έχει 14 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, ευρωλίγκα) και απόψε στην τελευταία διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκα για φέτος θέλει να φύγει από την γειτονική χώρα με το ροζ φύλλο αγώνα που θα τους φέρει όλο πιο κοντά στην πρώτη 4άδα και το πλεονέκτημα έδρας. 

Οι ερυθρόλευκοι την περασμένη εβδομάδα νίκησαν στο κατάμεστο ΣΕΦ το Παναθηναϊκό με 71-65 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 25χρόνο Αμερικανό Σέντερ πετυχαίνοντας την 4η νίκη σε 6 παιχνίδια με το τριφύλλι και σε περίπτωση ισοβαθμίας έχουν το πλεονέκτημα βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας μαζί με τους πράσινους και την Φενερμπαχτσέ. 

Από την άλλη, οι Τούρκοι προέρχονται από την ήττα «σοκ» με 84-80 από τη Βιλερμπάν στο Λυών, αποτέλεσμα με το οποίο μπορεί να στοιχίσει για την είσοδο στα play-in και έπεσαν στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο 12-17. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς παραμένει μέσα στο κόλπο της πρόκρισης , ούσα στο -1 από τη 10η θέση την Παρτίζαν και την Βαλένθια. 

Με «όπλο» την έδρα της, εκεί όπου έχει πανηγυρίσει τις 10 φετινές της νίκες (10-2 εντός), οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να λυγίσουν τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες, πέρα από τα προφανή, φιλοδοξούν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί που έχουν με πέντε σερί ήττες στο «Σινάν Ερντέμ», με την τελευταία εκτός έδρας νίκη τους επί της Εφές να χρονολογείται τον Δεκέμβρη του 2017 όταν επικράτησαν με 61-58 .

Στα αγωνιστικά τώρα, οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με γεμάτη «φαρέτρα», την ίδια ώρα όπου ο προπονητής του Ολυμπιακού θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ναζ Μήτρου-Λονγκ που ταλαιπωρείται από ίωση, όπως φυσικά και τον τραυματία εδώ και αρκετό καιρό, Νίκολα Μιλουτίνοφ. Εκτός για λόγους τακτικής έμειναν οι Γιώργος Τανούλης και Βενιαμίν Αμπόσι.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου στις 26 Οκτωβρίου του 2023 οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν των Τούρκων με 75-57. Οι Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης είναι: Ίλια Μπελόσεβιτς, Μίλαν Νέντοβιτς, Αλμπέρτο Μπαένα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.