Η Πορτογαλία έκανε την πρώτη έκπληξη στο φετινό EuroBasket. Ο σταρ της ομάδας Νεεμίας Κουέτα οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην επικράτηση.
Από πολύ νωρίς, ο σέντερ των Μπόστον Σέλτικς πραγματοποίησε το νταμπλ-νταμπλ όντας ασταμάτητος στις δύο ρακέτες. Πιο συγκεκριμένα, έσπασε τα κοντέρ της στατιστικής με 23 πόντους, 18 ριμπάουντ, 4 τάπες και +39 (!) στο σύστημα αξιολόγησης. Μπήκε μάλιστα σε ένα κλειστό κλαμπ. Αναλυτικότερα, πλέον κατατάσσεται στο top-10 με τους παίκτες που κατέγραψαν τα περισσότερα ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι. Πλέον, βρίσκεται ισόβαθμος στην έβδομη θέση ισοφαρίζοντας τις επιδόσεις των Βίταλι Νόσοβ, Αντρίς Μπιέντρινς και Άντρια Στιπάνοβιτς.
Neemias Queta's #EuroBasket debut is turning out to be a special one 💥#EuroBasket pic.twitter.com/b5Q3JQW3qm
— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) August 27, 2025
Το ματς ήταν πολύ κλειστό και οι δύο ομάδες έβρισκαν πόντους με το σταγονόμετρο. Ενδεικτικά, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 10-13 υπέρ των Ίβηρων. Στα μέσα της τρίτης περιόδου, οι Πορτογάλοι ξέφυγαν (30-40), ωστόσο η απάντηση των Τσέχων ήταν άμεση για να ολοκληρωθεί η περίοδος στο 40-45. Στην τέταρτη περίοδο οι Πορτογάλοι κυριάρχησαν «εγκλωβίζοντας» τους Τσέχους που έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν. Η τελική επικράτηση της Πορτογαλίας ήρθε με σκορ 50-62.