Euro 2020: Υπερηχητική Αγγλία, «πέταξε έξω» 2-0 τη Γερμανία!

Metrosport Team29 Ιουνίου 2021

Το Γουέμπλεϊ σείστηκε, η Αγγλία πέρασε στους «8» αφήνοντας με 2-0 έξω τη Γερμανία σ’ ένα ματς που θα μπορούσε να είναι και ο τελικός του Euro 2020 και οι οπαδοί των «Τριών Λιονταριών» τραγουδούν πιο δυνατά το… «It’s Coming Home»!

Σ’ ένα εξαιρετικό ματς με πολλές φάσεις, δυνατό ρυθμό και χαμένες ευκαιρίες η Αγγλία κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη-πρόκριση απέναντι στη Γερμανία. Κλειδί του αγώνα το δεκάλεπτο 75’-85’, στο οποίο ο Στέρλινγκ έβαλε μπροστά τους Άγγλους, ο Μίλερ έχασε… την ευκαιρία του αιώνα και ο Κέιν με το πρώτο του γκολ προκάλεσε σεισμό στο Γουέμπλεϊ!

Στο 8’ ο Γκορέτσκα βγήκε στην «πλάτη» της Αγγλικής άμυνας, ωστόσο ο Ράις τον ανέτρεψε παραχωρώντας φάουλ σε καλό σημείο για τους Γερμανούς, που πέρασε όμως ανεκμετάλλευτο.

Ο Στέρλινγκ δοκίμασε από απόσταση εξαιρετικό σουτ με φάλτσο στο 16’, όμως ο Νόιερ «απογειώθηκε» στην αριστερή γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ!

Ο Μαγκουάιρ έχασε σπουδαία ευκαιρία από πολύ καλή θέση να σκοράρει στο 27’, όμως δεν βρήκε στόχο και η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι Γερμανοί απάντησαν στο 32’ όταν ο Χάβερτς με εξαιρετική πάσα τροφοδότησε τον Βέρνερ από αριστερά, όμως το πλασέ του εξουδετέρωσε σωτήρια ο Πίκφορντ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου η Αγγλία έχασε μοναδική ευκαιρίαμε τον Κέιν να βρίσκεται προ του Νόιερ, να ανοίγει το κοντρόλ και τον Χούμελς να απομακρύνει στη μικρή περιοχή και προ κενής εστίας!

Η Γερμανία μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος απειλώντας στο 48’ με σουτ-βολίδα του Χάβερτς στο οποίο ο Πίκφορντ εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ!

Το Γουέμπλεϊ… σηκώθηκε στο πόδι στο 75’, όταν ο Κέιν άνοιξε το παιχνίδι αριστερά για τον Γκρίλις, που προώθησε την μπάλα στον Σο, στη χαμηλή σέντρα του οποίου ο Στέρλινγκ με κοντινό πλασέ πέτυχε το 1-0 για την Αγγλία!

Στο 81’ η Γερμανία έχασε την ευκαιρία του αγώνα! Ο Χάβερτς έκλεψε την μπάλα και έβγαλε κάθετη πάσα στον Μίλερ που διέσχισε το… μισό γήπεδο, βρήκε απέναντί του μόνο τον Πίκφορντ, αλλά πλάσαρε… εκατοστά δίπλα από το δεξί του δοκάρι χάνοντας αδιανόητη ευκαιρία για την ισοφάριση!

Τα «Τρία Λιοντάρια» προκάλεσαν… σεισμό στο Γουέμπλεϊ στο 86’ όταν και «σφράγισαν» με πανηγυρικό τρόπο την πρόκρισή τους επί των Γερμανών. Ο Σο κέρδισε την μπάλα στο κέντρο, τροφοδότησε αριστερά στον Γκρίλις, που πέρασε στον άξονα για τον Κέιν, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις (88’ Χέντερσον), Φίλιπς, Σο, Σακά (69’ Γκρίλις), Κέιν, Στέρλινγκ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Ρίντιγκερ, Χούμελς, Γκίντερ (87’ Τσαν), Κίμιχ, Κρόος, Γκορέτσκα, Γκόζενς (88’ Σανέ), Μίλερ (90+2’ Μουζιάλα), Χάβερτς, Βέρνερ (68’ Γκνάμπρι)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.