Euro 2020: Θριαμβευτική πρόκριση με τεσσάρα για τη Δανία!

Metrosport Team22 Ιουνίου 2021

Με εμφατικό και πανηγυρικό τρόπο η Δανία κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2020

Οι Σκανδιναβοί διέλυσαν με το εντυπωσιακό 4-1 τη Ρωσία και κατέκτησαν τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τη Φινλανδία στην τρίτη.

Στο 18’ ο Γκολοβίν με ατομική ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους, έφτασε σε καλή θέση, ωστόσο πλάσαρε πάνω στον Σμάιχελ, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για τη Ρωσία.

Η Δανία προηγήθηκε 1-0 στο 38’ με εξαιρετικό σουτ του Ντάμσγκααρντ έξω απ' την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Σαφόνοφ.

Στο 59’ η Ρωσική άμυνα υπέπεσε σε ολέθριο λάθος με τον Κουντριασόφ να βγάζει... τρομερή ασίστ στον Πόουλσεν που από κοντά πλάσαρε τον Σαφόνοφ κάνοντας το 2-0!

Η Δανία επιχείρησε να «τελειώσει» την υπόθεση νίκη με τους Μάελε και Ντόλμπεργκ όμως να αποτυγχάνουν στις ευκαιρίες τους στο 63ο λεπτό.

Η Ρωσία μείωσε στο 70’, όταν μετά από ανατροπή του Μίραντσουκ από τον Βέστεργκααρντ καταλογίστηκε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Τζιούμπα πετυχαίνοντας το 1-2.

Οι Δανοί δεν επηρεάστηκαν και στο 79’ έφτασαν στο 3-1, όταν μετά από δύο αποκρούσεις του Σαφόνοφ, ο Κρίστενσεν με σουτ-βολίδα έδωσε ισχυρό προβάδισμα μέσα σε πανηγυρισμούς στους Σκανδιναβούς.

Στο 82’ η Δανία έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη μεγάλη της νίκη με τον Μάελε να σουτάρει από μακρινή απόσταση και να διαμορφώνει το τελικό 4-1!

ΡΩΣΙΑ: Σαφόνοφ, Ντιβέεφ, Κουντριασόφ (68’ Καραβάεφ), Τζίκια, Φερνάντες, Οζντόεφ (61’ Ζεμαλέντινοφ), Ζόμπνιν, Γκολοβίν, Κουζιάεφ (67’ Μούχιν), Μίραντσουκ (62’ Σομπόλεφ), Τζιούμπα

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκααρντ, Βας (61’ Στρίγκερ Λάρσεν), Χιιέιμπιεργκ, Ντιλέινι (86’ Γένσεν), Μάλε, Μπρέθγουεϊτ (86’ Κορνέλιους), Πόουλσεν (61’ Ντόλμπεργκ), Ντάμσγκααρντ (72’ Νέργκαρντ)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.