Euro 2020: Στους «8» με buzzer beater η Ουκρανία!

Στέφανος Αβραμίδης30 Ιουνίου 2021

Την πρόκρισή της στου «8» του Euro 2020 πανηγυρίζει η Ουκρανία που επικράτησε 2-1 της Σουηδίας σε ένα ματς με συγκλονιστικό φινάλε.

Ήρωας για την ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο ο Αρτέμ Ντόβμπικ που σκόραρε με κεφαλιά στις καθυστερήσεις της παράτασης και χάρισε την πρόκριση στην Ουκρανία.

Ο αγώνας

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς ήταν για την Ουκρανία. Στο 11’ ο Γιάρεμτσουκ σούταρε από πλάγια θέση αλλά ο Όλσεν ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.

Η Σουηδία προσπάθησε να απαντήσει με τον Ίσακ στο 19’ αλλά το πλασέ του ήταν λίγο άστοχο.

Οκτώ λεπτά μετά, στο 27’, η Ουκρανία άνοιξε το σκορ. Ο Σαπαρένκο έβγαλε ωραία μπαλιά στα δεξιά στον Γιάρεμτσουκ, αυτός πέρασε με ωραίο τρόπο την μπάλα στον Ζιντσένκο στα αριστερά και αυτός με δυνατό σουτ εντός περιοχής παραβίασε την εστία του Όλσεν για το 1-0.

Στο 30’, ο Λάρσον πήγε να πιάσει στον ύπνο τον τερματοφύλακα των Ουκρανών, ο οποίος όμως αντέδρασε και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Η Σουηδία έφτασε στην ισοφάριση στο 43’. Ο Φόρσμπεργκ σούταρε πολύ δυνατά από μακριά, η μπάλα βρήκε στον Ζαμπάρνι, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Μπούστσαν για το 1-1.

«Σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια»

Στο 55’ η Ουκρανία άγγιξε το 2-1. Ο Γιαρμολένκο μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, «σέρβιρε» στον Σίντορτσουκ αλλά το πολύ δυνατό του σουτ κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Όλσεν που ήταν απλός θεατής της φάσης, ανήμπορος να αντιδράσει.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήταν η σειρά της Σουηδίας να φτάσει μια ανάσα από το 2-1. Ο Φόρσμπεργκ μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Μπούστσαν αλλά η μπάλα κατέληξε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού και πέρασε άουτ.

Δέκα λεπτά μετά, στο 66’, ο Κουλουσέφσκι έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ από πλάγια δεξιά όμως εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η απόκρουση του Μπούστσαν.

Στο 69΄ ο Φόρσμπεργκ έκανε ένα απίστευτο σόλο από αριστερά, πέρασε όποιον αμυντικό της Ουκρανίας βρήκε μπροστά του και εξαπέλυσε μία βολίδα η οποία αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Μπούστσαν.

Στο 89’ ο Κουλουσέφσκι έχασε την τελευταία ευκαιρία της Σουηδίας για τη νίκη. Ο Ζαμπάρνι πρόλαβε και κόντραρε το σουτ του 25χρονου άσου. Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Γκολ και… τέζα

Στο έξτρα ημίωρο, η Σουηδία έμεινε με 10 παίκτες. Στο 97, ο Ντάνιελσον έκανε ένα εγκληματικό μαρκάρισμα πάνω στον Μπεσέντιν και ο Ντανιέλε Ορσάτο τον έστειλε με απευθείας κόκκινη στα αποδυτήρια.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα οδηγηθούμε στα πέναλτι, η Ουκρανία είχε διαφορετική άποψη. Στο 121’ ο Ζιντσένκο βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον Ντόβμπικ που είχε περάσει στο ματς στη θέση του τραυματία Μπεσέντιν και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-1 και έδωσε την πρόκριση στην Ουκρανία.

Οι συνθέσεις:

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (83' Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον (83' Αουγκούστινσον), Όλσον (101' Χελάντερ), Έκνταλ, Λάρσον (97' Κλάεσον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέφσκι (97' Κουάισον), Ίσακ (97' Μπεργκ).

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεβ, Ζαμπάρνι, Κριφτσόβ, Ματβιένκο, Σίντορστσουκ (118' Μπέζους), Στεπανένκο (95' Μακαρένκο), Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (106' Ντόβμπικ), Σαπαρένκο (61' Μαλινόφσκι), Γιάρεμτσουκ (91' Μπεσέντιν - 101' λ.τρ Τσιχάνκοβ).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.