Euro 2020: Στους «4» η Ιταλία με «ζωγραφιές» Μπαρέλα και Ινσίνιε

Στέφανος Αβραμίδης03 Ιουλίου 2021

Την πρόκρισή της στους «4» του Euro 2020 πανηγυρίζει η Ιταλία που επικράτησε με 2-1 του Βελγίου σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην «Allianz Arena».

Μπαρέλα και Ινσίνιε υπέγραψαν με δυο πανέμορφα γκολ την επικράτηση της «Σκουάντρα Ατζούρα» που θα κοντραριστεί με την Ισπανία για μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Από την άλλη, οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν άμεσα στο ματς με το γκολ του Λουκάκου αλλά δενξ μπόρεσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης και η πορεία τους στο Euro έλαβε τέλος.

Ο αγώνας

Στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς στο 11’, η Ιταλία έφτασε στο γκολ με τον Μπονούτσι. Όμως το τέρμα του στόπερ της Γιουβέντους ακυρώθηκε καθώς η εξέταση του VAR έδειξε ότι παρενεβλήθη ο Ντι Λορέντσο και κατά συνέπεια ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος τη στιγμή της επαφής του με την μπάλα.

Το Βέλγιο άγγιξε το 1-0 με τον Ντε Μπρόινε στο 22’. Ο σταρ της Μάντσεστερ Σίτι πήρε την μπάλα από το κέντρο του γηπέδου, έφτασε ανενόχλητος στα όρια της ιταλικής περιοχής και σούταρε ωραία αλλά ο Ντοναρούμα εκτινάχθηκε στη δεξιά του γωνία και πέταξε την μπάλα κόρνερ.

Τρια λεπτά μετά, στο 25’, ο Ντε Μπρόινε ελίχθηκε υπέροχα και ξεκίνησε την αντεπίθεση του Βελγίου πασάροντας στον Λουκάκου. Αυτός έχοντας μπροστά του τον Κιελίνι, πλάσαρε όμορφα αλλά ο Ντοναρούμα ξανά στη δεξιά του γωνία αρνήθηκε το γκολ στους «κόκκινους διαβόλους».

Και αφού ο Ντοναρούμα κράτησε δις το μηδέν, η Ιταλία πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μπαρέλα στο 31’. Ο Βεράτι έκλεψε την μπάλα στα όρια της περιοχής του Βελγίου, την έδωσε στον χαφ της Ίντερ που ελίχθηκε φανταστικά ανάμεσα στους αμυντικού του Βελγίου και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0.

Στο 41’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κιέζα πήρε την μπάλα στα όρια της περιοχής αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κουρτουά.

Ό,τι δεν έκανε ο Κιέζα το έκανε ο Ινσίνιε τρία λεπτά μετά. Στο 44΄, ο άσος της Νάπολι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έπιασε ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ και έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Κουρτουά για το 2-0.

Το Βέλγιο ξαναμπήκε άμεσα στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ντοκού κέρδισε το πέναλτι από τον Ντι Λορέντσο και ο Λουκάκου δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στο 55’ ο Ντοκού μπήκε από τα αριστερά στην ιταλική περιοχή αλλά ο Ντοναρούμα ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 61’ το Βέλγιο έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 2-2. Ο Ντοκού πάσαρε κάθετα στον Ντε Μπρόινε, αυτός πάσαρε στον Λουκάκου που με τον Ντοναρούμα εξουδετερωμένο, στην κενή εστία σημάδεψε… τον Σπινατσόλα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Αφού έσωσε την ομάδα του, ο Σπινατσόλα παραλίγο να χριστεί σκόρερ στο 66’. Ο Ινσίνιε βρήκε τον αμυντικό της Ρόμα εντός περιοχής όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε λίγο άουτ.

Στο 84’ ο Ντοκού έκανε ένα τρομερό σόλο από αριστερά με διαδοχικές προσποιήσεις στους ιταλούε αμυντικούς όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία του Ντοναρούμα.

Οι Βέλγοι προσπάθησαν στο υπόλοιπο του αγώνα να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφεραν. Το τελευταίο σφύριγμα του Σλάβκο Βίντσιτς βρήκε την Ιταλία στους «4» του Euro όπου θα κοντραριστεί με την Ισπανία στις 6 Ιουλίου στο «Γουέμπλεϊ».

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβαϊρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Τίλεμανς (69' Μέρτενς), Μενιέ (69' Τσαντλί), Τ. Αζάρ, Ντοκού, Ντε Μπρόινε, Λουκάκου

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Κιελίνι, Μπονούτσι, Σπινατσόλα (79' Εμερσον), Ντι Λορέντσο, Ζορζίνιο, Βεράτι (74' Κριστάντε), Μπαρέλα, Κιέζα (90' Τολόι), Ινσίνιε (79' Μπεράρντι), Ιμπόμπιλε (74' Μπελότι).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.