Euro 2020: «Όργια» Κέιν και πρόκριση στους «4» για την Αγγλία

Δημήτρης Καλαϊτζής03 Ιουλίου 2021

Η Αγγλία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Ουκρανία, την οποία συνέτριψε με 4-0 και τσέκαρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την Δανία, που νωρίτερα έριξε στο καναβάτσο την Τσεχία (2-1). 

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Χάρι Κέιν, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ και έφτασε τα τρία στη διοργάνωση.

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η αναμέτρηση για την Αγγλία, καθώς ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Χάρι Κέιν-βρήκε δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι-μόλις στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Σεβτσένκο απείλησε στο 17΄, με τον Γιάρεμτσουκ να κάνει το σουτ από πλάγια θέση αριστερά και τον Πίκφορντ να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 29΄ η κεφαλιά του Κέιν ύστερα από σέντρα του Σο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπούστσαν.

Τέσσερα λεπτά μετά η Αγγλία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0, αλλά ο πορτιέρε των Ουκρανών απέκρουσε το σουτ του Ράις.

Οι Ουκρανοί άλλαξαν ωραία την μπάλα, όμως το σουτ του Σαπαρένκο κατέληξε άουτ στο 43΄.

Με την έναρξη της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 46ο λεπτό του αγώνα τα «τρία λιοντάρια» διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σο από τα αριστερά, ο Μαγκουάιρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Και τέσσερα λεπτά μετά τα πάντα τελείωσαν, με τον Κέιν να σκοράρει για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση και να γράφει το 3-0.

Στο 62΄ ο Κέιν άγγιξε το χατ-τρικ, όμως ο Μπούστσαν απέκρουσε σε κόρνερ και από την εκτέλεση, ο Χέντερσον με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. 


Στο 74΄ οι Ουκρανοί είχαν καλή στιγμή με τον Μακαρένκο, αλλά ο Πίκφορντ απέκρουσε με τις γροθιές. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.