Euro 2020: Οργή στη Ρωσία για τη φανέλα της Ουκρανίας!

Metrosport Team07 Ιουνίου 2021

Έκρηξη στη Ρωσία προκάλεσε η αποκάλυψη της νέας φανέλας της Εθνικής ομάδας της Ουκρανίας για το Euro 2020.

Στην πρώτη φανέλα της Ουκρανίας εμφανίζεται ένας χάρτης της χώρας που περιλαμβάνει την Κριμαία η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

Επίσης, ο απεικονιζόμενος χάρτης στη φανέλα περιλαμβάνει και τις περιοχές Ντόνετσκ και Λούγκανσκ, οι οποίες βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο Ρώσων αυτονομιστών.

Παράλληλα, υπάρχουν εθνικιστικά συνθήματα της Ουκρανίας όπως, «Δόξα στην Ουκρανία» και «Δόξα στους Ήρωες», εμπνευσμένα από ένα oυκρανικό πατριωτικό τραγούδι που είχαν χρησιμοποιήσει διαδηλωτές κατά του διορισμένου από το Κρεμλίνο ηγέτη, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης το 2014, η οποία είχε θεωρηθεί παράνομη από τη Μόσχα και προκάλεσε την κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η αντίδραση της Μόσχας ήταν σφοδρή καθώς ειπώθηκε ότι αυτά τα συνθήματα δείχνουν τη σχέση με εθνικιστικές ομάδες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί.

«Κατά την διάρκεια του πολέμου, αυτή η ναζιστική πολεμική κραυγή χρησιμοποιήθηκε από τακτικές και παράτυπες εθνικιστικές ένοπλες μονάδες της Ουκρανίας» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Ρώσος βουλευτής Ντμίτρι Σβίστσεφ χαρακτήρισε τη φανέλα «εντελώς ακατάλληλη» και κάλεσε την UEFA να αναλάβει δράση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.