Euro 2020: Ο 100άρης Νόιερ, τα 66 του Λεβα και ο Κριστιάνο που ψάχνει αντίπαλο

Παναγιώτα Χαλκιά08 Ιουνίου 2021

Οι δείκτες μετρούν αντίστροφα για το εναρκτήριο λάκτισμα του Euro. Οι προπονητές έχουν κάνει τις επιλογές τους, οι παίκτες έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για μια διάκριση με το εθνόσημο.

Κάποιοι από αυτούς είναι πιο έμπειροι και έχουν κουβαλήσει το βάρος της εθνικής φανέλας περισσότερες φορές. Το metrosport.gr σας παρουσιάζει εκείνους που ξεπέρασαν το φράγμα των 100 συμμετοχών με τα εθνικά χρώματα.


Κριστιάνο Ρονάλντο (174 συμμετοχές) – Πορτογαλία

Φόρεσε για πρώτη φορά το εθνόσημο το 2003. Ένα χρόνο αργότερα είδε τον Άγγελο Χαριστέα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να στερεί από τη χώρα του το τρόπαιο. Η πιο σημαντική στιγμή ήταν το 2016 όταν η Πορτογαλία νίκησε με γκολ του Εντερ τη Γαλλία στην παράταση και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Eurο. Μπορεί να τραυματίστηκε εκείνο το βράδυ αλλά όταν πήρε την κούπα στα χέρια του, τα ξέχασε όλα. Συνολικά μετρά 174 συμμετοχές με τα εθνικά χρώματα, 103 γκολ και 40 ασίστ.

Λούκα Μόντριτς (138) – Κροατία

Έκανε τη πρώτη του εμφάνιση το Μάρτιο του 2006 στο νικηφόρο φιλικό της Κροατίας με την Αργεντινή (3-2). Η σημαντικότερη στιγμή του ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Γαλλία. Οι Γάλλοι μπορεί να πήραν το τρόπαιο αλλά εκείνος πήρε το βραβείο του Golden Ball της διοργάνωσης και αργότερα αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς. Συνολικά μετρά 138 συμμετοχές, 17 γκολ και 21 ασίστ.

Ζοάο Μουτίνιο (130) – Πορτογαλία

Ένας ανθεκτικός και δημιουργικός μέσος αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της εθνικής ομάδας από το 2005. Μπορεί να διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του αλλά δεν λείπει ποτέ από τις επιλογές του εκάστοτε ομοσπονδιακού τεχνικού. Συνολικά μετρά 130 συμμετοχές, επτά γκολ και 26 ασίστ.

Σεμπάστιαν Λάρσον (129 συμμετοχές) – Σουηδία

Μπορεί στην ομάδα να υπάρχει ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς αλλά ο Λάρσον έχει απασχολήσει τους ειδικούς του ποδοσφαίρου αρκετές φορές. Το όνομα του είναι συνώνυμο της συνέπειας. Μετρά 129 συμμετοχές, 10 γκολ και 22 ασίστ.

Γιαν Βερτόνγκεν (127 συμμετοχές) – Βέλγιο

Ένας σταθερός αμυντικός που εμπνέει τους συμπαίκτες του. Έχει καταγράψει 127 συμμετοχές με τα εθνικά χρώματα, εννέα γκολ και έξι ασίστ.

Μάρεκ Χάμσικ (126 συμμετοχές) – Σλοβακία

Έχει αφήσει στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ της Νάπολι τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Σλοβάκος έχει σημειώσει 121 γκολ σε 11 σεζόν με τους Ιταλούς. Πλέον, άνοιξε τα φτερά του για την Τουρκία αφού πρόσφατα συμφώνησε με την Τραμπζονσπόρ. Αποτελεί βασικό γρανάζι και για τη χώρα του, με τα χρώματα της οποίας έχει καταγράψει 124 συμμετοχές, 26 γκολ και 18 ασίστ.

Ουγκό Γιορίς (124 συμμετοχές) – Γαλλία

Εμπνέει εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια στους Γάλλους. Έκανε το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2008 με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος σε ένα φιλικό με τη Σουηδία. Έκτοτε, μετρά 124 συμμετοχές. Η κορυφαία στιγμή του η κατάσταση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.

Σέρχιο Μπουσκετς (123 συμμετοχές) – Ισπανία

Εμφανίστηκε μετά το θρίαμβο των Ισπανών στο Euro 2008. Έκτοτε, είναι ένα από τα πρώτα ονόματα στις κλήσεις. Συνολικά μετρά 123 συμμετοχές, δύο γκολ και οχτώ ασίστ.

Μια ανάσα πριν τις 120


Γκόραν Πάντεβ (119 συμμετοχές) – Σκόπια

Διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του και για πρώτη φορά θα συμμετέχει σε ένα μεγάλο τουρνουά. Πέτυχε το γκολ στα προκριματικά που έστειλε την ομάδα των Σκοπίων στην τελική φάση. Με το εθνόσημο στο στήθος μετρά 119 συμμετοχές, 30 γκολ και 18 ασίστ.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (118 συμμετοχές) – Πολωνία

Ο τέλειος επιθετικός. Ο Πολωνός είναι μια κατηγορία από μόνος του. Είναι ο μοναδικός που έχει πετύχει 66 γκολ με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος σε 118 παιχνίδια.

Πέπε (114 συμμετοχές) – Πορτογαλία

Σπάνια κάνει ένα βήμα πίσω. Η θέση του στην αμυντική γραμμή των Πορτογάλων είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Η πιο σημαντική στιγμή του ήταν η κατάκτηση του Euro το 2016. Συνολικά με την Πορτογαλία μετρά 114 συμμετοχές, επτά γκολ και τρεις ασίστ.

Άξελ Βίτσελ (110 συμμετοχές) – Βέλγιο

Ο μέσος Βίτσελ είναι στις επιλογές του εκάστοτε ομοσπονδιακού για περισσότερο από μια δεκαετία. Έκανε το ντεμπούτο του σε μια φιλική αναμέτρηση με το Μαρόκο το Μάρτιο του 2008 και έκτοτε μετρά 110 συμμετοχές, 10 γκολ και οχτώ ασίστ.

Προσπαθούν να πατήσουν τις 110



Τόμπι Αλντερβάιρελντ (109 συμμετοχές) – Βέλγιο

Εδώ και χρόνια είναι ο εγκέφαλος της αμυντικής γραμμής της Τότεναμ και του Βελγίου. Ένας ευέλικτος και «αριστοκρατικός» αμυντικός. Έκανε το ντεμπούτο του το 2009 και πλέον, μετρά 109 συμμετοχές, πέντε γκολ και τις διπλάσιες ασίστ.

Κρίστιαν Έρικσεν (108 συμμετοχές) – Δανία

Έκανε το ντεμπούτο του τον Μάρτιο του 2010 σε ένα φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Αυστρία. Είναι ένα από τα βασικά μέλη της Δανίας και ξεχωρίζει για τη δημιουργικότητα του και τη ματιά στο γκολ. Μετρά 108 συμμετοχές, 36 γκολ και 24 ασίστ.

Ολιβιέ Ζιρού (107 συμμετοχές) – Γαλλία

Έχει τη φήμη του μεγάλου σκόρερ και εκείνη του σκόρερ των μεγάλων γκολ. Έπαιξε για πρώτη φορά με το εθνόσημο στις 11/11/2011 σε ένα φιλικό με τις ΗΠΑ και έκτοτε μετρά 44 γκολ, 13 ασίστ σε 107 παιχνίδια.

Τζόρτζιο Κιελίνι (107 συμμετοχές) – Ιταλία

Φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος εδώ και 17 χρόνια. Μόλις έξι παίκτες έχουν περισσότερες συμμετοχές στην εθνική ομάδα. Μετρά οχτώ γκολ, τέσσερις ασίστ και πολλές, μα, πολλές επεμβάσεις σε 107 παιχνίδια.

Σίμον Κιάερ (107 συμμετοχές) – Δανία

Σταθερή παρουσία στο κέντρο άμυνας των Δανιών. Έχει εμπειρίες από Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία και Ισπανία. Με το εθνόσημο στο στήθος έχει αγωνισθεί 107 φορές, έχει σημειώσει τρία γκολ και έχει μοιράσει και πέντε ασίστ.

Εντέν Αζάρ (107 συμμετοχές) – Βέλγιο

Μια δύσκολη φάση της καριέρας του περνά ο Αζάρ, ο οποίος δεν κατάφερε να καθιερωθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης και βλέπει το όνομα του συνεχώς στο ιατρικό δελτίο. Ο Αζάρ που γνωρίσαμε και θαυμάσαμε μπορεί να βοηθήσει το Βέλγιο να πάει ψηλά. Συνολικά μετρά 107 παιχνίδια, 32 γκολ και 33 ασίστ.

Γιούρι Ζίρκοφ (104 συμμετοχές) – Ρωσία

Βρίσκεται στην αριστερή πτέρυγα των Ρώσων από το 2005. Έλαμψε στο Euro 2008. Ακόμη και στα 37 του αποτελεί μια σίγουρη λύση για τον εκάστοτε προπονητή. Με τα χρώματα της εθνικής του ομάδας μετρά 104 παιχνίδια, δύο γκολ και 11 ασίστ.

Λεονάρντο Μπονούτσι (102 συμμετοχές) – Ιταλία

Ο Μπονούτσι είναι εννέα φορές πρωταθλητής στη Serie A. Έκανε το ντεμπούτο του το 2010 σε ένα φιλικό παιχνίδι της Ιταλίας με το Καμερούν. Έκτοτε, ελάχιστες φορές έχει χάσει τη θέση του στο κέντρο άμυνας. Μετρά 102 παιχνίδια, επτά γκολ και έξι ασίστ.


Τόνι Κρος (102 συμμετοχές) - Γερμανία

Κουβαλά την εμπειρία τριών Παγκοσμίων Κυπέλλων, δύο Euro και τέσσερις θριάμβους στο Champions League. Έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Γερμανίας το Μάρτιο του 2010 κόντρα στην Αργεντινή και έκτοτε, μετρά 102 παιχνίδια, 17 γκολ και δύο περισσότερες ασίστ.

Τόμας Μίλερ (102 συμμετοχές) – Γερμανία

Έχει κατορθώσει να έχει περισσότερα από ένα γκολ σε τρία παιχνίδια σε διεθνές επίπεδο. Μετρά 39 γκολ και 37 ασίστ σε 102 συμμετοχές και είναι αναμφισβήτητα, η τέλεια επιλογή για την επιθετική γραμμή.

Κρις Γκάντερ (101 συμμετοχές) – Ουαλία

Ένα επιθετικό full back. Κέρδισε την πρώτη του συμμετοχή με τα εθνικά χρώματα σε ηλικία μόλις 17 ετών και φέτος έγινε ο πρώτος Ουαλός που σπάει το φράγμα των 100 συμμετοχών. Είναι ένα μοντέλο συνέπειας.

Πέτερ Πέκαρικ (101 συμμετοχές) – Σλοβακία

Έκανε το ντεμπούτο του με τα εθνικά χρώματα τον Οκτώβριο του 2006 σε μια φιλική αναμέτρηση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Συνολικά μετρά 101 παιχνίδια, δύο γκολ και έξι ασίστ.

Ίβαν Πέρισιτς (101 συμμετοχές) – Κροατία

Μια αξιόπιστη επιλογή για την Κροατία από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το 2011. Η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 εναντίον της Αγγλίας. Συνολικά με τα εθνικά χρώματα μετρά 28 γκολ και 22 ασίστ σε 101 ματς.

Μάνουελ Νόιερ (100 συμμετοχές) – Γερμανία

Έχει στην τροπαιοθήκη του δύο τρόπαια του Champions League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2014) και αμέτρητες διακρίσεις. Διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του και παραμένει εγγύηση κάτω από τα δοκάρια. Στο παιχνίδι με τη Λετονία, τον Ιούνιο έγινε ο πρώτος Γερμανός τερματοφύλακας που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.