Euro 2020: Νίκη Πορτογαλίας με... μπιλιάρδο και ιστορικό ρεκόρ Ρονάλντο

Metrosport Team15 Ιουνίου 2021

Στο παιχνίδι που ο Ρονάλντο σκόραρε και έγινε ο κορυφαίος γκολτζής όλων των εποχών σε τελική φάση Euro με 11 γκολ, η Πορτογαλία τα χρειάστηκε για να φτάσει στη νίκη (0-3). Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς με την Ουγγαρία, ωστόσο, έπρεπε να φτάσουμε στο 84' για να ανοίξει το σκορ. 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε την σπουδαιότερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, όταν αστόχησε στο 43' με εξ' επαφής προβολή, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος οι Ούγγροι κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσαν να απειλήσουν, κυρίως, με τον Σαλάι. Στο 80', μάλιστα, σκόραραν με τον Σον, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ και, τελικά, η λύτρωση για τους Πορτογάλους ήρθε στο 84' όταν μετά από σουτ του Γκερέιρο και... μπιλιάρδο η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο ευστόχησε σε πέναλτι, σφράγισε τη νίκη και έβαλε το όνομά του στην κορυφή της λίστας των σκόρερ σε τελική φάση Euro. 

Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, ο άσος της Γιουβέντους πέτυχε και δεύτερο τέρμα γράφοντας το εμφατικό 0-3.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουγγαρία: Γκουλάσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατίλα Σάλαϊ, Νάτζ, Λόβρεντσιτς, Κλάινχαϊσλερ (78' Ζίγκερ), Σέφερ (65' Νέγκο), Φιόλα, Άνταμ Σάλαϊ, Ρόλαντ Σάλαϊ (78' Σεν)

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Σεμέντο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο (81' Ρενάτο Σάντσες), Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα (71' Ράφα Σίλβα), Ζότα (81' Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.