Euro 2020: Μόνο μονά αποδεκτά

Γρηγόρης Κόκκινος12 Ιουνίου 2021

Φίλες και φίλοι γεια σας και καλά κέρδη. Έχουμε ξανά ποδόσφαιρο με ένα EURO  διαφορετικό από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα εν μέσω πανδημίας και με πολλές ιδιαιτερότητες. 

Το πρώτο και πολύ βασικό που θα πρέπει να σας ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν είμαι φίλος των μακροχρόνιων στοιχημάτων αφού πολλά αλλάζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ειδικά αυτή την εποχή. 

Φυσικά και αλλάζουν οι αποδόσεις και καλό είναι να τις προλαβαίνουμε στην ανώτερη τιμή αλλά φανταστείτε να ποντάρετε ένα «φαβορί» και να προκύψουν κρούσματα πολλών βασικών ποδοσφαιριστών. Για αυτό καλύτερα λίγο πριν τους αγώνες με το καλύτερο ρεπορτάζ, παρά από νωρίς και στο τέλος να τρέχουμε και να μην προλαβαίνουμε. 

Το δεύτερο πολύ βασικό είναι η βιολογική επιβάρυνση που έχουν πολλοί ποδοσφαιριστές αφού αγωνίζονται σχεδόν ενάμιση χρόνο συνεχόμενα με ότι αυτό συνεπάγεται. Μονά αποδεκτά στους πρώτους αγώνες μικρά πονταρίσματα γιατί θεωρώ δεδομένο ότι θα δούμε εκπλήξεις από ομάδες που διαθέτουν ποδοσφαιριστές που θα ψάξουν την ευκαιρία να διακριθούν και να πάρουν κάποια μεγάλη μεταγραφή στην καλοκαιρινή περίοδο.

Το κακό είναι ότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα του αγώνα της πρεμιέρας. Επαναλαμβάνω ότι όλες οι επιλογές μου θα είναι μονά αποδεκτά σημεία.

Η Ουαλία πέρασε στην τελική φάση σαν δεύτερη του πέμπτου ομίλου με κύριο όπλο την καλή της άμυνα αφού δέχθηκε μόλις έξι γκολ στην φάση των ομίλων. Η Ελβετία πέρασε σαν πρώτη από τον όμιλο της με όπλο τόσο την καλή της επίθεση αλλά και την καλή της άμυνα αφού και αυτή δέχθηκε μόλις έξι γκολ στους αγώνες των ομίλων πέτυχε δεκαεννέα και γνώρισε μόλις μια ήττα. Θα κρατήσω το διπλό των Ελβετών που δείχνουν μεγάλη ποδοσφαιρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια και αν θέλει να έχει ελπίδες για πρόκριση θα κερδίσει τον Μπέιλ και την παρέα του.

Η Δανία πέρασε σαν δεύτερη από τον όμιλο της μαζί με την Ελβετία έχοντας ως όπλο την εξαιρετική της επίθεση αφού πέτυχε 23 γκολ και δέχθηκε μόλις έξι. Παραδοσιακή δύναμη η Σκανδιναβική ομάδα στις τελικές φάσεις του θεσμού. Η Φιλανδία πέρασε σαν δεύτερη από τον όμιλο που αγωνίστηκε και η δική μας Εθνική ομάδα με όπλο τον επιθετικό Πούκι. Στους Φιλανδούς δεν δίνω πολλές ελπίδες για να πετύχουν κάτι καλό κάτι που μπορούν να κάνουν οι Δανοί αφού θα παλέψουν για την πρόκριση. Εδώ βρίσκω αξία στο OVER και όχι σε κάποιο σημείο κι ας είναι φαβορί οι Δανοί.

Το Βέλγιο προκρίθηκε σαν πρώτο από τον όμιλο του πετυχαίνοντας μόνο νίκες και δεν είναι τυχαία το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης αφού διαθέτει ίσως την καλύτερη φουρνιά όλων των εποχών. Η Ρωσία πέρασε σαν δεύτερη από τον ίδιο όμιλο και έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και ίσως να είναι αυτοί με τους Βέλγους που θα κατακτήσουν τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου. Επειδή δεν με πείθει η άμυνα των Βέλγων θα κρατήσω το G/G.

Η Αγγλία πέρασε πρώτη από τον όμιλο της με εξαιρετική επίθεση αλλά και άμυνα σημειώνοντας ένα 37-6 στα γκολ που της έδωσε την πρόκριση στα τελικά. Η Κροατία είναι μια Εθνική με μεγάλο ταλέντο και πέρασε σαν πρώτη από τον όμιλο της με έναν απολογισμό 17-7 στα γκολ ικανή πάντα για το καλύτερο και το χειρότερο. Εκτιμώ ότι είναι παιχνίδι που μπορούμε να δούμε αρκετά γκολ και θα επιλέξω το over.

Η Ολλανδία πέρασε σαν δεύτερη από τον όμιλο της με καλή επίθεση όπως πάντα και μας την δίνουν σαν το πρώτο φαβορί από τον όμιλο της για την πρόκριση. Θα τα καταφέρει; Αντιμετωπίζει την Ουκρανία που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της και μάλιστα αήττητη πάνω από την Πορτογαλία και την Σερβία. Με βασικό όπλο την εξαιρετική της άμυνα έφτασε μέχρι εδώ και μας την δίνουν αουτσάιντερ. Εδώ θα ρισκάρω στο G/G και ας έρθει όσο θέλει δεν με απασχολεί.

To be continued …..

Η πρόταση μου:

ΟΥΑΛΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ 2

ΔΑΝΙΑ – ΦΙΛΑΝΔΙΑ OVER

BΕΛΓΙΟ- ΡΩΣΙΑ G/G

ΑΓΓΛΙΑ- ΚΡΟΑΤΙΑ OVER

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.