Euro 2020: Με... τραβηγμένο πέναλτι η Αγγλία «πέταξε» στον τελικό!

Δημήτρης Καλαϊτζής08 Ιουλίου 2021

Την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο Euro στην ιστορία της θα έχει η Αγγλία. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να επικρατήσει της μαχητικής Δανίας με 2-1 στην παράταση και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, που πέταξε εκτός μέσω της διαδικασίας των πέναλτι την Ισπανία. Ο Σμάιχελ έκανε ότι περνούσε από το χέρι του ώστε να προκριθεί η Δανία, αλλά παρά την υπερπροσπάθεια δεν μπόρεσε να στείλει την ομάδα του σε τελικό μετά από 29 ολόκληρα χρόνια.

Στα του αγώνα, η πρώτη φάση στο παιχνίδι ανήκε στην Αγγλία, με τον Στέρλινγκ να κάνει το σουτ και ο Σμάιχελ να μπλοκάρει την μπάλα στο 12΄.

Η απάντηση για τη Δανία ήρθε τρία λεπτά μετά όταν ο Πίκφορντ έκανε εύκολο λάθος από υπερβολική σιγουριά «χάρισε» την μπάλα στον αντίπαλο, αλλά ο Μπρέιθγουεϊτ δεν εκμεταλλεύτηκε τη φάση και αστόχησε.


Στο 25΄ η Δανία απείλησε ξανά. Μετά από κλέψιμο του Βέστεργκααρντ στον Κέιν,οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Ντάμσγκααρντ που έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε έξω. Και στο 30΄ ο 21χρονος άσος με μία ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ, βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του. 

Ο τερματοφύλακας της Έβερτον δέχεται γκολ για πρώτη φορά στο φετινό Euro, λίγο αφότου έφτασε τα 721 λεπτά δίχως να παραβιαστεί η εστία του - ξεπερνώντας τον ρεκόρ του θρυλικού Γκόρντον Μπανκς.

 Στο 38΄ η Αγγλία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά ο Στέρλινγκ δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Σμάιχελ. 

Και στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η ισοφάριση για το συγκρότημα του Σάουθγκεϊτ χάρη στο αυτογκόλ του Κερ που άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 55΄ η Αγγλία έφτασε μια ανάσα από την ολική ανατροπή, αλλά ο Σμάιχελ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μαγκουάιρ ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Μάουντ.

Στο 73΄ ο Μάουντ επιχείρησε σέντρα-σουτ από τα δεξιά και ο Σμάιχελ απέκρουσε σε κόρνερ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. 

Στο έξτρα ημίωρο, η Αγγλία ήταν αυτή που έχασε την πρώτη ευκαιρία, με τον Κέιν να κάνει το σουτ και τον Σμάιχελ να αποκρούει με το ένα χέρι στο 94΄. 


Τέσσερα λεπτά μετά ο γκολκίπερ της Λέστερ είπε και πάλι «όχι» αυτή τη φορά στο σουτ του Γκρίλις, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Στέρλινγκ πέρασε πάνω από τα δοκάρια. 

Ο Στέρλινγκ κάνει ελιγμούς ανάμεσα σε Μάλε και Γένσεν, πέφτει στο έδαφος και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι στο 102΄ προκαλώντας δικαιολογημένα την οργή των παικτών της Δανίας. Ο Κέιν αναλαμβάνει την εκτέλεση, αλλά ο Σμάιχελ αποκρούει, η μπάλα ξαναφτάνει στον αστέρα των Άγγλων και με πλασέ την στέλνει στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα στην εθνική του ομάδα. 

Στο 114΄ η Δανία έγινε απειλητική, με τον Μπρέιθγουεϊτ να πιάνει το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και τον Πίκφορντ να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 120΄ ο Σμάιχελ σταμάτησε και τον Στέρλινγκ. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.