Euro 2020: Θρίλερ με 5 ομάδες σε δύο ομίλους για την πρόκριση

Στέφανος Αβραμίδης21 Ιουνίου 2021

Συνεχίζεται η ποδοσφαιρική δράση στο Euro 2020 με τους αγώνες στους ομίλους Β και C.

Πέντε ομάδες σε αυτούς τους ομίλους ερίζουν για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Στον όμιλο Β, η Φινλανδία αντιμετωπίζει το Βέλγιο και η Ρωσία τη Δανία.

Οι Βέλγοι έχουν ήδη προκριθεί στους «16» με τις νίκες τους κόντρα σε Ρωσία και Δανία. Ρωσία και Φινλανδία έχουν από 3 βαθμούς, ενώ η Δανία είναι τελευταία χωρίς πόντο.

Ρωσία και Φινλανδία ψάχνουν τουλάχιστον έναν βαθμό για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους μέσω της δεύτερης και της τρίτης θέσης. Η Δανία ψάχνει μόνο νίκη κόντρα στη Ρωσία για να έχει ελπίδες πρόκρισης.

Ωστόσο υπάρχει και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας των τριών ομάδων με 3 βαθμούς. Αυτό θα συμβεί αν η Δανία κερδίσει στην Κοπεγχάγη τη Ρωσία και η Φινλανδία ηττηθεί στην Αγία Πετρούπολη από το Βέλγιο. Σε αυτή την περίπτωση, η πρόκριση θα κριθεί στα μεταξύ τους παιχνίδια και τη διαφορά τερμάτων.

Άνετη η Ολλανδία, εκτός τα Σκόπια

Στον όμιλο C, το παιχνίδι της πρόκρισης παίζεται ανάμεσα στην Ουκρανία και την Αυστρία που αγωνίζονται μεταξύ τους στο Βουκουρέστι.

Όποια εκ των δύο κερδίσει, φτάνει στους 6 βαθμούς και προκρίνεται στους «16». Ενδοχόμενη ισοπαλία θα τους φέρει στους 4 βαθμούς και είναι πιθανόν να περάσουν και οι δύο. Η Ουκρανία θα προκριθεί ως δεύτερη και η Αυστρία πιθανότατα ως μία από τις καλύτερες τρίτες.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου στο Άμστερνταμ είναι ξεκάθαρη η κατάσταση. Η Ολλανδία έχει ήδη προκριθεί στους «16» με τις νίκες της επί της Ουκρανίας και της Αυστρίας. Αντίθετα τα Σκόπια έχουν ήδη αποχαιρετήσει τη διοργάνωση με τις ήττες τους από Αυστρία και Ουκρανία.

Αναλυτικά οι σημερινοί (21/6) αγώνες του Euro 2020:

19:00 Σκόπια-Ολλανδία

19:00 Ουκρανία-Αυστρία

22:00 Ρωσία-Δανία

22:00 Φινλανδία-Βέλγιο

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.