Euro 2020: Λύτρωση με τους…παγκίτες στην παράταση για την Ιταλία

Δημήτρης Καλαϊτζής27 Ιουνίου 2021

Η Ιταλία έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» τα χρειάστηκε απέναντι στην σκληροτράχηλη Αυστρία, όμως κατάφερε να την νικήσει στην παράταση με 2-1 και να τσεκάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2020. Να σημειώσουμε, ότι η Ιταλία έγραψε ιστορία, καθώς έμεινε αήττητη για 31ο συνεχόμενο παιχνίδι, καταρρίπτοντας το δικό της ρεκόρ που κρατούσε από το 1939.

Στα του αγώνα, η πρώτη φάση στο παιχνίδι ανήκε στην Ιταλία, με τον Σπινατσόλα να κάνει το σουτ και η μπάλα να περνάει άουτ στο 11΄. 


Έξι λεπτά μετά η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Μπαρέλα, που όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπάχμαν, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια το σουτ με το πόδι. 


Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήταν σειρά των Αυστριακών να γίνουν επικίνδυνοι. Ο Αρναούτοβιτς βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ντοναρούμα.

Στο 32΄ η «Σκουάντρα Ατζούρα» έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ιμόμπιλε έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 62΄ το σουτ του Σάμπιτζερ κόντραρε σε σώματα και κατέληξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Αρναούτοβιτς έκανε το σουτ από πλάγια θέση δεξιά, με τον Ντοναρούμα να πέφτει σωστά στη γωνία του και να μπλοκάρει την μπάλα. Και στο 65΄ οι Αυστριακοί κατάφεραν να σκοράρουν με τον Αρναούτοβιτς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά μετά από χρήση του VAR. 


Στα εναπομείνατα λεπτά δεν άλλαξε κάτι , με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Στο έξρα ημίωρο, η Ιταλία μπήκε δυνατά και ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Κιέζα στο 94΄.

Στο 104΄ η Ιταλία λίγο έλειψε να καθαρίσει το παιχνίδι, όμως ο Μπάχμαν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Ινσίνιε. 


Ότι δεν κατάφερε ο Ινσίνιε, το έκανε ο Πεσίνα στο αμέσως επόμενο λεπτό, δίνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του. 

Στο 106΄ η Αυστρία απείλησε με τον Σάουμπ, αλλά ο Ντοναρούμα ήταν εκεί, κρατώντας το μηδέν. 

Πέντε λεπτά μετά, η Αυστρία σπατάλησε με τον Σάμπιτζερ μία ακόμα ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ και να μπει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. 


Το ίδιο έγινε και στο 114΄, με το σουτ του Σάουμπ να βρίσκει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Κάλαϊτζιτς με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. 


ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (68’ Πεσίνα), Ζορζίνιο, Βεράτι (68’ Λοκατέλι), Μπεράρντι (84’ Κιέζα), Ιμόμπιλε (84’ Μπελότι), Ινσίνιε (108' Κριστάντε). 

ΑΥΣΤΡΙΑ: Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ, Αλάμπα, Λάιμερ (115' Ιλσάνκερ), Γκρίλιτς (106' Σάουμπ), Σλάγκερ, Μπάουγκαρτνερ (90' Σεπφ), Σάμπιτζερ, Αρναούτοβιτς (97' Κάλαϊτζιτς).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.