EURO 2020: Κατέρρευσε στο αυτογκόλ η Σλοβακία, ξέσπασε πάνω της 5-0 η Ισπανία

Metrosport Team23 Ιουνίου 2021

Καλύτερη σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, άστοχη στο πρώτο μέρος όπου χρειάστηκε το αυτογκόλ του… αιώνα, αλλά εύστοχη στο δεύτερο η Ισπανία ξέσπασε επικρατώντας 5-0 της Σλοβακίας και παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Euro 2020.

Ο Ντουμπράβκα κράτησε «όρθια» τη Σλοβακία στο 12ο λεπτό αποκρούοντας το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αλβάρο Μοράτα σε ανατροπή του Κόκε από τον Χρόμαντα μετά από υπόδειξη του VAR.

Αφού οι Ισπανοί ήταν άστοχοι και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρουν, πέτυχαν το υπέρ τους 1-0 με το αυτογκόλ… του αιώνα, στο 30’, από τον Ντουμπράβκα που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν εκ των κορυφαίων της Σλοβακίας.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου οι Ισπανοί κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0 με την πίεσή τους να αποδίδει, τον Ντουμπράβκα και πάλι να είναι εκτός θέσης και τον Λαπόρτ με κεφαλιά να σκοράρει.

Η Ισπανία κατάφερε να «τελειώσει» οριστικά το ματς στην πρώτη μεγάλη φάση της στο δεύτερο ημίχρονο, στο 56’ όταν ο Άλμπα τροφοδότησε τον Σαράμπια, το σουτ του οποίου από καλή θέση, δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Ντουμπράβκα.

Με την ψυχολογία υπέρ της η Ισπανία έφτασε και σε 4ο γκολ, στο 67’ όταν μετά από ωραία κομπίνα στο κόρνερ, ο Σαράμπια πέρασε παράλληλη μπαλιά στον Φεράν Τόρες, ο οποίος τακουνάκι σημείωσε το 4-0.

Το τελικό 5-0 για τους Ισπανούς ήρθε στο 71’ μετά από φάση διαρκείας με (δεύτερο) αυτογκόλ, αυτή τη φορά του Κούτσκα, έπειτα από κεφαλιά του Πάου Τόρες!

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Χαρασλίν (69’ Σουσλόφ), Κούτσκα, Χρόμαντα (46’ Λομπότκα), Μακ (69’ Βάις), Χάμσικ (90’ Μπένες), Ντούντα (46’ Ντούρις).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα (77’ Οϊαρθάμπαλ), Γκαρσία (71’ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Άλμπα, Κόκε, Μπουσκέτς (71’ Τιάγκο), Πέδρι, Σαράμπια, Μοράτα (66’ Φεράν Τόρες), Μορένο (76’ Τραορέ).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.