Euro 2020: Η Σλοβακία με Μακ σόκαρε την Πολωνία των Λεβαντόφσκι-Σβιντέρσκι

Metrosport Team14 Ιουνίου 2021

Σε ένα παιχνίδι όπου ένας πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Ρόμπερτ Μακ, έβαλε την σφραγίδα του και ένας νυν, ο Κάρολ Σφιντέρσκι μπήκε ως αλλαγή στο 85', η Σλοβακία έκανε την έκπληξη και επικράτησε της Πολωνίας με 2-1.

Η Σλοβακία είχε τον έλεγχο στο ξεκίνημα και προηγήθηκε στο 18' μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ρόμπερτ Μακ από τα αριστερά και σουτ στην κλειστή γωνία, που βρήκε πρώτα στο κάθετο δοκάρι, μετά πάνω στο σώμα του Σέζνι και έπειτα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Η Πολωνία μπήκε με... φόρα στο δεύτερο μέρος και μερικά δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ο Λινέτι πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι και ισοφάρισε σε 1-1. Και εκεί που άρχισε να ανεβάζει στροφές, στο 62' ο Κρικόβιακ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα αναγκάζοντας τους τυπικά γηπεδούχους σε αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο 69' η Σλοβακία το εκμεταλλεύτηκε, πήρε και πάλι προβάδισμα, με εκτέλεση του Σκρίνιαρ μέσα από την περιοχή, κράτησε μέχρι το φινάλε το υπέρ της αποτέλεσμα και έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη. 

Ο Σφιντέρσκι στις καθυστερήσεις παραλίγο να χριστεί σκόρερ με αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πολωνία: Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρίμπους (74' Πούχας), Λινέτι (74' Φρανκόφσκι), Κριχόβιακ, Κλιχ (85' Μόντερ), Γιόσβιακ, Ζιελίνσκι (85' Σφιντέρσκι), Λεβαντόφσκι

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Χούμποτσαν, Σκρίνιαρ, Σάτκα, Πέκαρικ (79' Κοσελνίκ), Χρομάντα (79' Χροσόφσκι), Κούτσκα, Μακ (87' Σούσλοβ), Χάρασλιν (87' Ντούρις), Χάμσικ, Ντούντα (92' Γκρέγκους)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.