Euro 2020: Η Γαλλία ψάχνει μια...γεμάτη εμφάνιση

Metrosport Team28 Ιουνίου 2021

Γαλλία και Ελβετία διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε (28/6, 22:00) στην «Arena Nationala» του Βουκουρεστίου με στόχο μία θέση στην προημιτελική φάση του Euro 2020.

Στη Γαλλία δεν κόστισε την πρωτιά του ομίλου η ισοπαλία 2-2 που έφερε την τελευταία αγωνιστική με την Πορτογαλία, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πραγματοποιεί πειστικές εμφανίσεις έως τώρα στο τουρνουά και το μεγάλο της αστέρι, ο Κιλιάν Εμπαπέ παραμένει ακόμη χωρίς γκολ. Βέβαια, ανάλογη εικόνα είχε και στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ της Ρωσία και το τέλος τη βρήκε να πανηγυρίζει τον τίτλο. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο αριστερός μπακ Ερναντέζ ένιωσε ενοχλήσεις στο ματς με την Πορτογαλία και αντικαταστάθηκε από τον Ντιν, ο οποίος αποχώρησε με μυϊκό πρόβλημα μετά από ένα πεντάλεπτο. Μόνο ο πρώτος έχει πιθανότητες να προλάβει, ο δεύτερος είναι εκτός. Προβλήματα αποκόμισαν επίσης ο μέσος Λεμάρ και ο επιθετικός Τουράμ, αμφότεροι είναι αμφίβολοι, αλλά ενδεχόμενη απουσία τους δεν επηρεάζει αισθητά. Έχει τελειώσει το τουρνουά για τον εξτρέμ Ντεμπελέ. Στα 20 τελευταία παιχνίδια σε Euro μετράει μόλις 1 ήττα, ενώ δεν έχει χάσει στα 6 τελευταία επίσημα απέναντι στην Ελβετία (2-4-0).

Η Ελβετία από την άλλη, επικράτησε 3-1 της Τουρκίας την τελευταία αγωνιστική και προκρίθηκε μέσω της 3ης θέσης στους «16», καθώς ισοβάθμησε με την Ουαλία, αλλά είχε χειρότερη διαφορά τερμάτων. Η πρόκριση πάντως δεν έφερε και ηρεμία, με τον έμπειρο μέσο Μεχμέντι να δηλώνει πως καλύτερα να πήγαινε διακοπές από τα 5 λεπτά που έχει παίξει μέχρι στιγμής, ενώ ο αρχηγός Τζάκα ξέσπασε μετά το ματς: «Κάποιοι προσπαθούν να καταστρέψουν την ομάδα».

Στα θετικά για τον κόουτς Πέτκοβιτς το γεγονός πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. Ο κεντρικός αμυντικός Ελβέντι απείχε από τις προπονήσεις τριών ημερών λόγω ενός χτυπήματος στο πόδι, ωστόσο επανήλθε και δεν τίθεται θέμα όσον αφορά τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.