Euro 2020: Για την πρωτιά η Σουηδία, μάχη πρόκρισης για Ισπανία, Πολωνία, Σλοβακία

Metrosport Team23 Ιουνίου 2021

Η φάση των ομίλων του Euro 2020 κλείνει σήμερα (23/6) με τις αναμετρήσεις στους ομίλους Ε και F.

Σλοβακία-Ισπανία και Σουηδία-Πολωνία κοντράρονται στη Σεβίλλη και την Αγία Πετρούπολη και μόνο οι Σκανδιναβοί είναι άνετοι όσον αφορά την πρόκριση στους «16» ενώ οι άλλες τρεις ομάδες ψάχνουν βαθμό ή βαθμούς για να προχωρήσουν στη διοργάνωση.

Τρίτη και φαρμακερή για την Ισπανία;

Η Σλοβακία έχασε το ματς από την Σουηδία στις λεπτομέρειες και πλέον δίνει έναν τελικό απόψε. Προκρίνεται σε περίπτωση νίκης (και μάλιστα ως 1η αν δεν κερδίσει η Σουηδία), ή και ισοπαλίας (από 1η μέχρι 3η θέση). Αν πάντως χάσει τότε ή μένει 4η και αποκλείεται οριστικά αν κερδίσει η Πολωνία τη Σουηδία, ή διεκδικεί πρόκριση μέσω της 3ης θέσης (με 3 βαθμούς) αν δεν κερδίσει η Πολωνία. Στο αγωνιστικό κομμάτι παραμένουν εκτός οι Βάβρο και Σραντς αλλά θεωρούνται αναπληρωματικοί.

Η Ισπανία από την άλλη, όπως και με τη Σουηδία, έτσι και απέναντι στην Πολωνία άφησε δύο βαθμούς, μένοντας στο 1-1. Είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν φλύαρη και άστοχη στην τελική προσπάθεια. Παρόλα αυτά με νίκη προκρίνεται στην επόμενη φάση, ενώ αν έρθει ισόπαλη τερματίζει 3η εκτός αν κερδίσει η Πολωνία, οπότε τερματίζει τελευταία. Ο Λουίς Ενρίκε σκέφτεται να χρησιμοποιήσει βασικούς τους μπακ Γκαγιά και Αθπιλικουέτα και τους Τιάγκο Αλκαντάρα και Μπουσκέτς στο κέντρο.

Διαιτητής ορίστηκε ο Ολλανδός Μπιόρν Κάιπερς.

Για την πρωτιά η Σουηδία, για την πρόκριση η Πολωνία

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση της και χάρη σε ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φόρσμπεργκ, η Σουηδία επικράτησε 1-0 της Σλοβακίας και προκρίθηκε και μαθηματικά στην επόμενη φάση. Μάλιστα με νίκη απόψε προκρίνεται ως πρώτη, το ίδιο και με ισοπαλία, αρκεί να έρθει ισόπαλο και το Σλοβακία - Ισπανία. Αν υπάρξει νικητής σε αυτό το ματς το πιθανότερο είναι η Σουηδία να τερματίσει 2η. Αν ηττηθεί: α) τερματίζει 3η αν υπάρξει νικητής στο Σλοβακία - Ισπανία και β) αν το Σλοβακία - Ισπανία λήξει ισόπαλο τότε στην 3πλή ισοβαθμία που θα προκύψει μπορεί να βγει από 1η έως 3η (με τους βαθμούς που έχει θα είναι σίγουρα μέσα στις 4 καλύτερες τρίτες).

Η Πολωνία από την άλλη έκανε παλικαρίσια εμφάνιση κόντρα στην Ισπανία, απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 και διατήρησε ελπίδες πρόκρισης. Έτσι, παρότι είναι τελευταία, αν κερδίσει προκρίνεται. Προσπερνά τη Σουηδία και τερματίζει 2η αν υπάρξει νικητής στο Ισπανία - Σλοβακία. Αν αυτό λήξει ισόπαλο (και κερδίσει η Πολωνία) τότε προκύπτει τριπλή ισοβαθμία (στους 4) στην οποία μπορεί να βγει από 1η έως και 3η, ανάλογα τα αποτελέσματα των αγώνων. Δεν κερδίζει τη Σουηδία στα 7 τελευταία μεταξύ τους, μετρώντας 6 ήττες και 1 ισοπαλία, ενώ επανέρχεται ο Κριχόβιακ που εξέτισε την ποινή του.

Διαιτητής ορίστηκε ο Άγγλος Μάικλ Όλιβερ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ομίλου E:

19:00 ANT1 Σλοβακία - Ισπανία

19:00 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV Σουηδία - Πολωνία

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.