Euro 2020: -Χ-αρακίρι για την Ελβετία

Metrosport Team12 Ιουνίου 2021

Η Ελβετία αν και είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια, αν και προηγήθηκε στο σκορ, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, μένοντας στο ισόπαλο 1-1 με την Ουαλία για την πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της διοργάνωσης.

H Eλβετία μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για το γκολ. Η Ουαλία αρκέστηκε στο κράτημα της μπάλας χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οσο περνούσε ο χρόνος οι φιλοξενούμενοι μπλόκαραν τις πτέρυγες των αντιπάλων και οι Ουαλοί έμοιαζαν να έχουν χάσει τα φτερά τους. Οι Ελβετοί είχαν 3-4 «καθαρές» φάσεις αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.

Κάτι που έκαναν τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 49' ο Εμπολό με κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το μομέντουμ και προσπάθησαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι Ουαλοί το εκμεταλλεύτηκαν και έφτασαν στην ισοφάριση στο 79 με τον Μουρ. 

Οι Ελβετοί βγήκαν στην επίθεση και κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 87ο λεπτό με τον Γκαβράνοβιτς. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έβαλε γκολ αλλά ακυρώνεται, καθώς ήταν εκτεθειμένος όταν τον τροφοδότησε ο Εμπολό με το κεφάλι. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 90' έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Εμπολό. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια τους στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Άλεν, Μόρελ, Ράμσεϊ (90+3' Αμπάντου), Τζέιμς (75' Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Σερ, Mπαμπού, Τζάκα, Φρόιλερ, Ροντρίγκες, Σακίρι (66' Ζακάρια), Σεφέροβιτς (84' Γκαβράνοβιτς).

 Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου 

 1. Ιταλία 3 

2. Ελβετία 1 

3. Ουαλία 1 

4. Τουρκία 0 

 Η επόμενη (2η) αγωνιστική

 Τετάρτη 16/6 

 Τουρκία-Ουαλία 19.00 

 Ιταλία-Ελβετία 22.00

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.