Euro 2020: Αποχαιρέτησε μετά από ματσάρα η Πολωνία των Λεβαντόφσκι-Σφιντέρσκι

Δημήτρης Καλαϊτζής23 Ιουνίου 2021

Η Πολωνία έπαιζε τα ρέστα της απέναντι στη Σουηδία, όμως δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο και την πρόκριση, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με πέντε γκολ, δοκάρια, ακυρωθέν τέρμα και 31 συνολικά τελικές (!!!) για τις δυο ομάδες.

Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Άντερσον, προκρίθηκε πρώτη και αήττητη από τον πέμπτο όμιλο και περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της στους «16». 

Καλύτερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Σουηδία, καθώς ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ο Φόρσμπεργκ κέρδισε την κόντρα και με σουτ νίκησε τον Σέζνι, κάνοντας το 1-0. 


Στη συνέχεια, οι Πολωνοί πίεσαν για την ισοφάριση και έχασαν απίστευτη διπλή ευκαιρία με τον Λεβαντόφσκι στο 17΄. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Λέβα έπιασε την κεφαλιά , η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επανφορά ο αστέρας της Μπάγερν Μονάχου έπιασε εκ νέου κεφαλιά, με την μπάλα να βρίσκει και πάλι στο δοκάρι.

Η ομάδα του Άντερσον κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της χάρη στο τέρμα του Φόρσμπεργκ στο 59΄. 


Πριν καλά καλά οι Σουηδοί χαρούν το γκολ τους, οι Πολωνοί μείωσαν σε 2-1 με το τρομερό σουτ του Λεβαντόφκσι. 


Το συγκόρημα του Σόουζα έφερε το ματς στα ίσα με τον Σβίερτσοκ στο 66΄, όμως το γκολ του ακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR.

Στο 84΄ ο Λεβαντόφσκι με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι έφερε το ματς στα ίσα. 


Η Πολωνία παρά την υπερπροσπάθεια δεν μπόρεσε να κάνει την ολική ανατροπή, με τη Σουηδία να «κλέβει» τη νίκη στις καθυστερήσεις με τον Κλάεσον (90+3΄). 

Η τελική βαθμολογία του πέμπτου ομίλου

1. Σουηδία 7

2. Ισπανία 5

3. Σλοβακία 3

4. Πολωνία 1

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Ογκούστινσον, Λίντελεφ, Λούστιγκ (68’ Κραφτ), Ντάνιελσον, Όλσον, Έκνταλ, Σ.Λάρσον, Φόρζμπεργκ, Κουεζόν (55’ Κουλουσέβσκι), Ισάκ (68’ Μπεργκ)

ΠΟΛΩΝΙΑ (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπεντνάρεκ, Γκλικ, Κλιχ (73’ Κοζλόβσκι), Μπερεζίνσκι, Πουχάζ (46’ Φρανκόβσκι), Γιόζβιακ (64’ Σβίερτσοκ), Κριχόβιακ (78’ Πλατσέτα), Ζιελίνσκι, Σφιντέρσκι, Λεβαντόφσκι

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.