Euro 2020: Από ήρωας, μοιραίος ο Μοράτα και στον τελικό η Ιταλία

Δημήτρης Καλαϊτζής07 Ιουλίου 2021

Από ήρωας, μοιραίος! Ο λόγος για τον Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος με δικό του γκολ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, αλλά στη διαδικασία των πέναλτι αστόχησε από την άσπρη βούλα με αποτέλεσμα η Ιταλία να προκριθεί στον τελικό του Euro 2020 όπου θα περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Αγγλία-Δανία. 

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι με 17 αγώνες έπιασε στην κορυφή των συμμετοχών στο Euro τον Τζιαλουίτζι Μπουφόν για την Ιταλία. Ο Τζόρντι Άλμπα με 16 αγώνες έπιασε στην κορυφή των συμμετοχών στο Euro τους Αντρές Ινιέστα και Τσεσκ Φάμπρεγας για την Ισπανία. 

Στα του αγώνα, με τη συμπλήρωση 20 λεπτών η Ιταλία σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Σιμόν έκανε τραγική έξοδο, ο Έμερσον έδωσε δεξιά στον Ιμόμπιλε κι αυτός στον Μπαρέλα, ο οποίος έκανε ντρίμπλες και καθυστέρησε να σουτάρει, εκνευρίζοντας τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. 

Πέντε λεπτά μετά η Ισπανία έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα. Ο Όλμο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, πήρε το ριμπάουντ και επιχείρησε ξανά το σουτ, αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε σωτήρια, κρατώντας το μηδέν.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Ιταλία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Έμερσον έκανε το σουτ από πλάγια θέση αριστερά και η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκών.  

Στο 52΄ η Ισπανία έγινε απειλητική, όμως το σουτ του Μπουσκέτς πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ντοναρούμα. 


Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν σειρά των Ιταλών να απειλήσουν, αλλά το σουτ του Κιέζα μπλόκαρε ο Σιμόν.  

Στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης το συγκρότημα του Μαντσίνι ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Ντοναρούμα με το χέρι βρήκε τον Βεράτι, αυτός την έδωσε με τη μία στον Ινσίνιε που πάσαρε στον Ιμόμπιλε, ο Λαπόρτ έκοψε, η μπάλα κατέληξε στον Κιέζα, ο οποίος με ένα τρομερό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Σιμόν, κάνοντας το 1-0.  

Στο 65΄ ο Κόκε βρήκε υπέροχα τον Οϊαρθάμπαλ, όμως δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με το κεφάλι και να γίνει απειλητικός για την εστία του πορτιέρε των Ιταλών.

Στο 68΄ η Ιταλία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Κιέζα έδωσε στον Μπεράρντι, με τον τελευταίο να μην μπορεί να νικήσει από κοντινή απόσταση τον Σιμόν. 

 

Στο 80΄ η Ισπανία κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με τον Μοράτα. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.


Στο 98΄ η Ισπανία λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση.  Ο Ντοναρούμα έδιωξε δύσκολα το φάουλ του Όλμο, η μπάλα έφτασε στον Μοράτα, αλλά το σουτ που έκανε βρήκε στα σώματα των αμυντικών της Ιταλίας. 

Στο 110΄ η Ιταλία πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ, αλλά το γκολ του Μπεράρντι ακυρώθηκε για οφσάιντ. 

Η διαδικασία των πέναλτι 

Αποκρούει ο Σιμόν την εκτέλεση του Λοκατέλι 

Αστοχεί ο Όλμο 

1-0 ο Μπελότι 

1-1 ο Μορένο 

2-1 ο Μπονούτσι 

2-2 ο Αλκάνταρα

3-2 ο Μπερναρντέσκι 

Αποκρούει ο Ντοναρούμα το πέναλτι του Μοράτα 

4-2 ο Ζορζίνιο και η Ιταλία στον τελικό 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.