Euro 2020: Αναβιώνει ο τελικός του Παρισιού, μάχη Γερμανίας-Ουγγαρίας στο Μόναχο

Metrosport Team23 Ιουνίου 2021

Η αυλαία στη φάση των ομίλων του Euro 2020 πέφτει με τον όμιλο F, τον επονομαζόμενο και του «θανάτου» από την ημέρα που έγινε η κλήρωση.

Από τους τέσσερις μονομάχους μόνο η Γαλλία έχει εξασφαλισμένη παρουσία στους «16» της διοργάνωσης ενώ Πορτογαλία, Γερμανία και Ουγγαρία θα δώσουν μάχη για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για την επόμενη φάση.

«Ξυπνούν» μνήμες τελικού στο Παρίσι

Πέντε χρόνια μετά τον τελικό του Euro του 2016 στο Παρίσι οι δύο ομάδες τα λένε και πάλι σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Βέβαια συναντήθηκαν πέρυσι και στο Nations League, με τη Γαλλία να κερδίζει 1-0 στην Πορτογαλία και το άλλο παιχνίδι στην έδρα των Πορτογάλων να λήγει ισόπαλο χωρίς γκολ. Η Πορτογαλία υπέστη βαριά ήττα από τη Γερμανία και το αποψνό παιχνίδι είναι κρίσιμο για αυτήν. Αν κερδίσει βγαίνει 1η με γκέλα της Γερμανίας ή 2η με νίκη των «πάντσερ», με ισοπαλία βγαίνει 2η μόνο αν ηττηθεί η Γερμανία (σε άλλη περίπτωση μένει 3η αλλά σίγουρα μέσα στις 3 καλύτερες τρίτες). Θέση βασικού διεκδικεί ο χαφ Ρενάτο Σάντσες.

Η Γαλλία μπορεί να μην πλήρωσε τη μέτρια απόδοσή της με τη Γερμανία, δεν συνέβη όμως το ίδιο και απέναντι στην Ουγγαρία, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1. Παρόλα αυτά έχει ήδη προκριθεί, βγαίνει 1η αν κερδίσει ή φέρει «Χ» και δεν κερδίσει η Γερμανία. Με ήττα βγαίνει 2η (με νίκη Γερμανίας), μπορεί και 3η (νίκη Ουγγαρίας, ανάλογα με τη διαφορά τερμάτων). Τραυματίστηκε και χάνει το υπόλοιπο του τουρνουά ο Ντεμπελέ, επέστρεψε ωστόσο ο Κομάν μετά τη γέννηση του παιδιού του και είναι διαθέσιμος.

Διαιτητής ορίστηκε ο Ισπανός Ματέου Λαόθ.

Με... φόρα τα «πάντσερ», για το...θαύμα οι Ούγγροι

Εντυπωσιακή εμφάνιση της Γερμανίας απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, την οποία και διέσυρε με σκορ 4-2. Πλέον, προκρίνεται σίγουρα με ισοπαλία, με νίκη και γκέλα της Γαλλίας βγαίνει 1η, με ισοπαλία βγαίνει 2η αν δεν κερδίσει η Πορτογαλία, ενώ αν ηττηθεί βγαίνει 3η με ήττα της Πορτογαλίας (και διεκδικεί μία από τις 4 καλύτερες τρίτες θέσεις.). Στο αγωνιστικό κομμάτι πλήγμα αποτελεί ο τραυματισμός του πολύτιμου επιθετικού Μίλερ που κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει τα νοκ άουτ (αν η ομάδα του προκριθεί). Προσπαθεί να βρει ισορροπία στην άμυνα, αφού έχει δεχθεί γκολ στα 13 από τα 16 τελευταία παιχνίδια της (φιλικά κι επίσημα).

Η Ουγγαρία από την άλλη είναι κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική στον όμιλο, χάνοντας στην πρεμιέρα από την Πορτογαλία με 3 γκολ στο φινάλε και αποσπώντας ισοπαλία από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλίας. Έτσι, χρειάζεται μόνο νίκη και με 4 βαθμούς θα είναι 2η αν κερδίσει η Γαλλία, αλλιώς 3η, αλλά σίγουρα μέσα στις 4 καλύτερες τρίτες των ομίλων. Στα θετικά το γεγονός πως ο τραυματισμός του αρχηγού Άνταμ Σάλαϊ δεν αποδείχηκε σοβαρός και έτσι υπολογίζεται κανονικά για το αποψινό παιχνίδι.

Διαιτητής ορίστηκε ο Ρώσος Σεργκέι Καράσεφ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ομίλου F:

22:00 ANT1 Πορτογαλία - Γαλλία

22:00 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV Γερμανία - Ουγγαρία

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.