Euro 2020 3ος Όμιλος: Η πρωτάρα και η επιστροφή των «οράνιε»

Δημήτρης Καλαϊτζής06 Ιουνίου 2021

Το metrosport.gr σας σκιαγραφεί το προφίλ και των τεσσάρων ομάδων (Ολλανδία, Αυστρία, Ουκρανία και Σκόπια) του τρίτου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020. 



ΣΚΟΠΙΑ: Η σταχτοπούτα της διοργάνωσης

Τα Σκόπια κόντρα στα προγνωστικά κατάφεραν να γράψουν ιστορία και να προκριθούν για πρώτη φορά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πώς έφτασαν μέχρι εδώ; Οι γείτονες τερμάτισαν στην τρίτη θέση του ομίλου πίσω από την Πολωνία και την Αυστρία και για να μπορέσουν να βρεθούν στα τελικά της διοργάνωσης έπρεπε αρχικά να υπερκεράσουν το εμπόδιο του Κοσόβου με 2-1 και στη συνέχεια έφυγαν με το διπλό από την Τιφλίδα, παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο. Δεν έχει να αποδείξει κάτι παραπάνω και το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι ζημιές στις άλλες ομάδες του ομίλου. Αν τoυς υποτιμήσεις, θα σου κάνουν τη ζημιά.





ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ιγκόρ Ανγκελόφσκι

Είναι 45 χρονών γεννημένος στην πόλη των Σκοπίων και έκανε καριέρα ως μέσος τόσο στο Πρωτάθλημα της χώρας του, όσο και στη Σερβία και στη Σλοβενία. Από το 2013 εργάζεται ως προπονητής. Τα πρώτα δύο χρόνια ήταν στον πάγκο της Ραμποτνίτσκι και το 2015 ανέλαβε την εθνική ομάδα της πατρίδας του οδηγώντας την στην μεγαλύτερη επιτυχία της, που δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή της στο Euro 2020.

ΑΣΤΕΡΙ: Γκόραν Πάντεφ

Ο ηγέτης της ομάδας είναι αναμφίβολα ο Γκόραν Πάντεφ. Ο πολύπειρος επιθετικός της Τζένοα με μεγάλη καριέρα στην Ιταλία, είναι ο πρώτος σε συμμετοχές (114) και σε γκολ (36) με την εθνική ομάδα της χώρας του. Μάλιστα, με δικό του γκολ τα Σκόπια έφυγαν με το διπλό από την Τιφλίδα που σήμανε την είσοδό τους στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020.


ΑΥΣΤΡΙΑ: Τρίτη και φαρμακερή

Οι Αυστριακοί που μέχρι το 2008 δεν είχαν προκριθεί ποτέ σε τελική φάση Euro, φέτος δίνουν το παρών για τρίτη φορά στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις και ευελπιστούν να μην έχουν τον ρόλο του κομπάρσου, αλλά να κάνουν το βήμα παραπάνω και να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η Αυστρία κατάφερε να προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης, πίσω από την Πολωνία, αφήνοντας από κάτω της το Ισραήλ. Πρώτος σκόρερ της ομάδας στα προκριματικά ήταν ο Μάρκο Αρναούτοβιτς, ο οποίος πέτυχε τα 6 από τα συνολικά 19 τέρματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.




ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Φράνκο Φόντα

Είναι 55 χρονών γεννημένος στη Γερμανία και από το 2018 ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής Αυστρίας οδηγώντας την στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πέρα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, έχει κάτσει σε πάγκους σε συλλογικό επίπεδο από τη Στουρμ Γκρατς, αλλά και από την Καϊζερσλάουτερν.

ΑΣΤΕΡΙ: Νταβίντ Αλάμπα

Το όνομά του ξεχωρίζει από το υπόλοιπο ρόστερ. Έχει αναδειχθεί έξι φορές ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Αυστρία. Στην Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε πάντα σε τίτλους και πλέον ήρθε η ώρα να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Θεωρείται η επιτομή του μοντέρνου φουλ-μπακ.


ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Με την…αύρα του Σεφτσένκο

Οι Ουκρανοί δίνουν το παρών για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Euro με στόχο αυτή τη φορά να προκριθούν για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ παιχνίδια. Στα προκριματικά ήταν τρομεροί, καθώς τερμάτισαν πρώτοι και αήττητοι (6 νίκες και 2 ισοπαλίες) στον όμιλο αφήνοντας από κάτω τους Πορτογάλους και Σέρβους. Τα 4 γκολ παθητικό που δέχθηκαν ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση (μαζί με Ιταλία) στα προκριματικά.





ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αντρέι Σεφτσένκο

Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει βγάλει ποτέ το Ουκρανικό ποδόσφαιρο. Η πρώτη του δουλειά ήταν ως βοηθός προπονητή στην εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ από τις 15 Ιουλίου 2016 ο Σεφτσένκο ανέλαβε ως πρώτος προπονητής και θα επιδιώξει να ζήσει μεγάλες στιγμές όταν μεσουρανούσε ως ποδοσφαιριστής στα γήπεδα.

ΑΣΤΕΡΙ: Ρουσλάν Μαλινόφσκι

Ο μέσος της Αταλάντα αποτελεί ένα από τα μεγάλα ταλέντα του Ουκρανικού ποδοσφαίρου και βρίσκεται στην Εθνική ομάδα από το 2015. Κόβει και ράβει στο γήπεδο, ενώ έχει και συχνή επαφή  με τα αντίπαλα δίχτυα παρότι η θέση του δεν είναι αυτή.


ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Η μεγάλη επιστροφή των «οράνιε»

Μετά τους αναπάντεχους αποκλεισμούς από το Euro 2016 και το Mudial του 2018 η Ολλανδία επιστρέφει σε τελική διοργάνωση με μεγάλες φιλοδοξίες. Στα προκριματικά τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από την Γερμανία  με απολογισμό 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Το λιθαράκι τους στην πρόκριση των «οράνιε» έβαλαν οι Βαϊνάλντουμ και Ντεπάι που πέτυχαν τα 14 από τα 24 συνολικά τέρματα της εθνικής τους ομάδας. Μεγαλύτερη επιτυχία τους ήταν η κατάκτηση του τροπαίου το μακρινό 1988 όπου ο Φαν Μπάστεν και η παρέα του έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία της Εθνικής Ολλανδίας.




ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Φρανκ Ντε Μπουρ

Μετά την αποχώρηση του Ρόναλντ Κούμαν τα κλειδιά δόθηκαν στον Φρανκ Ντε Μπουρ, ο οποίος καλείται να βγάλει εις πέρας το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Πριν την Εθνική Ολλανδίας έχει περάσει από τον πάγκο του Άγιαξ την 2010-16, ενώ είχε μικρά περάσματα από Ίντερ, Κρίσταλ Πάλας και Ατλάντα.

ΑΣΤΕΡΙ: Μέμφις Ντεπάι

Ο 28χρονος επιθετικός της Λυών πήρε από το χέρι την Ολλανδία και με 6 γκολ και 7 ασίστ την οδήγησε στην τελική φάση του Euro 2020. Προέρχεται από μια τρομερή σεζόν στη Γαλλία με τους «λιονέ», με τους «οράνιε» να ποντάρουν πολλά πάνω του στη διοργάνωση κι αυτός οφείλει να τους βγάλει ασπροπρόσωπους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του ομίλου:

1η αγωνιστική

Κυριακή 13/6

Αυστρία-Σκόπια

Ολλανδία-Ουκρανία

2η αγωνιστική

Πέμπτη 17/6

Ουκρανία-Σκόπια

Ολλανδία-Αυστρία

3η αγωνιστική

Δευτέρα 21/6

Σκόπια-Ολλανδία

Ουκρανία-Αυστρία

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Faceboo

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.